Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη από τη Δευτέρα …

17 μέχρι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

“ Όσο ατελής κι αν είναι ο άνθρωπος όταν δίνει, όσα δίνει, είναι πολλά για έναν άλλον άνθρωπο. Είναι πολλά όταν αυτός παίρνει όσα θέλει.  Όσα δίνει ο άνθρωπος είναι πολλά όταν τα παίρνει ένας άνθρωπος που τα θέλει.  Ένας άνθρωπος είναι πολύς για έναν άνθρωπο. Τίποτε περισσότερο δεν υπάρχει για τον άνθρωπο από έναν άνθρωπο.  Τίποτε δεν γεμίζει τον άνθρωπο όσο ένας άνθρωπος”.

Το έργο του Δημήτρη ΔημητριάδηInsenso“, παρουσιάζεται στο Black Box του Ιδρύματος σε σκηνοθεσία του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη.

Πρόκειται για έναν αριστουργηματικό μονόλογο, εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία του Λουκίνο Βισκόντι Senso (1954), τον οποίο ο συγγραφέας του Δημήτρης Δημητριάδης χαρακτηρίζει ως “μια όπερα χωρίς μουσική”.

Με αφορμή την ηρωίδα του Βισκόντι ο Δημητριάδης δημιουργεί ένα νέο έργο με θέμα τη συνέχεια του προσωπικού δράματος της ηρωίδας και κατ’ επέκταση την αγωνία του ανθρώπου απέναντι στον έρωτα, την προδοσία και το ανέφικτο της ένωσης.

Το έργο αποδίδεται από τις ηθοποιούς  Σταματίνα Παπαμιχάλη και  Μαρίζα Τσάρη, ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια επιμελείται η Αναστασία Αρσένη, την κίνηση η Κάτια Σαβράμη και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Κ. Βήτα.

Συντελεστές

«Insenso»
Μια όπερα χωρίς μουσική
Δημήτρη Δημητριάδη

Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Κουτσουρέλης
Σχεδιασμός Ήχου: Κ. Βήτα
Επιμέλεια Σκηνικού -Κοστουμιών: Αναστασία Αρσένη
Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνα Ζηροπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Κάτια Σαβράμη
Φωτισμοί: Μάριος Κουτσουρέλης
Εικαστικό θέμα αφίσας: Αλέξανδρος Ψυχούλης
Γραφιστικός Σχεδιασμός Αφίσας: Polkadot
Φωτογραφία: Παύλος Ευθυμίου
Ηχοληψία Μίξη Ήχου: Τάσος Μπακασιέτας
Hair Stylist: Λάουρα Λιτσίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Κωνσταντακοπούλου
Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Ελευθερία Τζίβα-Πέτροβα
Τεχνικός Ήχου: Δημήτρης Βιρτσιώνης
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρία Γουδή
Προβολή και Επικοινωνία: Ορσία Σοφρά
Παραγωγή: Art Syndicate

Παίζουν: Σταματίνα Παπαμιχάλη και Μαρίζα Τσάρη

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.