Το Κάζιμιρ και Καρολίνα του Έντεν φον Χόρβατ είναι ένα εμβληματικό έργο για την κρίση. Πρωτίστως την οικονομική (την εποχή που γράφεται το έργο, δηλαδή το 1932, η Κεντρική Ευρώπη βιώνει μεγάλη ανέχεια, ύφεση και ανεργία), αλλά επίσης κοινωνική και υπαρξιακή. Τοποθετημένο στο περιβόητο Oktoberfest, με φόντο μεταξύ άλλων τη φαντασμαγορική πτήση του αερόστατου Ζέπελιν (που αναγγείλει μια καινούργια εποχή), φαντασμαγορικές ρόδες λούνα-παρκ και ένα κωμικοτραγικό τσίρκο τεράτων, το αριστούργημα του Χόρβατ εκτυλίσσεται μέσα σε ένα και μόνο βράδυ, σε 117 κινηματογραφικού τύπου σκηνές, διατρέχοντας τις ζωές πέντε νέων ανθρώπων, που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη βιολογική και δημιουργική ακμή τους, αλλά στην πραγματικότητα οδεύουν ολοταχώς προς την παρακμή και τον όλεθρο.

Αυτό το γοητευτικό και ταυτόχρονα τρομακτικό έργο θα αποτελέσει το αντικείμενο του εργαστηρίου μας. Οι συναντήσεις θα έχουν τη μορφή κανονικών δοκιμών, οι οποίες θα εμπλουτιστούν με έρευνα σε βάθος για την εποχή, τον συγγραφέα και τα θέματα του έργου, έτσι ώστε η ομάδα ανεβάσματος, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά και των συνεργατών του, να πραγματοποιήσει πέντε εβδομάδες παραστάσεων σε όλο το κτιριακό συγκρότημα του Bios.

Η ομάδα, που θα επιλεγεί με ακρόαση και συνεντεύξεις, θα αποτελείται από 15 ηθοποιούς, δραματολόγο, βοηθό σκηνοθέτη, βοηθό σκηνογράφου, βοηθό ενδυματολόγου, βοηθό φωτιστή και μουσικούς.

Η παράσταση θα απλωθεί τόσο στην Κεντρική Σκηνή του Bios, όσο και στους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου, μετατρέποντάς το σε ένα είδος κινηματογραφικού στούντιο, σε διαφορετικές γωνιές του οποίου λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα τα πιο παράξενα -ελκυστικά αλλά και απωθητικά- συμβάντα, καθώς και σε χώρους έξω από το Bios -στον δρόμο ή σε γειτονικά κτίρια. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ζωντανής -και όχι μόνο- μουσικής.


Πληροφορίες εργαστηρίου

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από 12 Δεκεμβρίου 2017 έως 27 Φεβρουαρίου 2018.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από 28 Φεβρουαρίου 2018 έως 1 Απριλίου 2018.

Οι ώρες του εργαστηρίου θα είναι απογευματινές αλλά θα αποφασιστούν επακριβώς μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι ηθοποιοί πρέπει να καταθέσουν βιογραφικό και τουλάχιστον δύο φωτογραφίες, μία πορτρέτο και μία ολόσωμη.

Η επιλογή των ηθοποιών, στην οποία θα συνεκτιμηθεί και η πιθανή γνώση μουσικών οργάνων, το τραγούδι και άλλες ειδικές δεξιότητες (π.χ. ακροβατικά, μαγικά τρικ, χορός κλπ) θα γίνει μέσω ακροάσεων και συνεντεύξεων στα τέλη Απριλίου 2017.

Παρακαλούμε να προωθήσετε τα παραπάνω και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο seminars@bios.gr μέχρι την Δευτέρα 17 Απριλίου 2017.