Τέσσερις επιλεγμένες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων παρουσιάζονται σε απευθείας μετάδοση από τη φημισμένη ορχήστρα στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου (Φεβρουάριος–Απρίλιος 2023).

Με το Digital Concert Hall, η Φιλαρμονική του Βερολίνου προσφέρει μια ψηφιακή αίθουσα συναυλιών που επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν τις συναυλίες της ζωντανά σε όλον τον κόσμο.

Οι βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και εξαιρετική τεχνολογία ήχου, διασφαλίζουν ότι η εμπειρία της ψηφιακής συναυλίας είναι αυθεντική και συναρπαστική για το κοινό της Φιλαρμονικής παγκοσμίως.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου η Emmanuelle Haïm διευθύνει ένα ορατόριο του Händel.

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές την Emmanuelle Haïm με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου σε εξαιρετικές ερμηνείες της μουσικής του Händel. Αυτήν τη φορά διευθύνει το πρώιμο ορατόριό του Il trionfo del Tempo e del Disinganno [Ο θρίαμβος του χρόνου και της αλήθειας], ένα έργο έντονα συναισθηματικό, με ευαίσθητες άριες και οπερατικές σκηνές. Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται μια νεαρή γυναίκα που αναζητά την ηδονή και συνειδητοποιεί πόσο πρόσκαιρη είναι η εξωτερική ομορφιά – ένα θέμα διαχρονικό.

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου
Μουσική διεύθυνση: Emmanuelle Haïm

ΕΡΓΟ
Georg Friedrich Händel
Il trionfo del Tempo e del Disinganno HWV 46a

Elsa Benoit, σοπράνο (Bellezza)
Franco Fagioli, κόντρα τενόρος (Piacere)
Iestyn Davies, κόντρα τενόρος (Disinganno)
Anicio Zorzi Giustiniani, τενόρος (Tempo)

Photo credit: © Marianne Rosenstiehl