Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 21.00 στην Πλακάδα τη διεθνούς φήμης υψίφωνο Χριστίνα Πουλίτση και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο αγαπημένες άριες του ιταλικού Μπελ κάντο, τις οποίες έχει σφραγίσει με την ερμηνεία της η Μαρία Κάλλας.

Η Χριστίνα Πουλίτση ως υπότροφος του οργανισμού, που η ίδια η Μαρία Κάλλας δημιούργησε για να στηρίξει νέους Έλληνες καλλιτέχνες στην τελειοποίηση των σπουδών τους, καθώς και των υποτροφιών “Αλεξάνδρα Τριάντη”, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου.

Έχοντας ως μέντορά της τον διάσημο Μαέστρο Ζούμπιν Μέτα, ξεκίνησε την καριέρα της με δική του συστατική επιστολή στην Κρατική Όπερα της Δρέσδης, ενώ έκτοτε έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα, Όπερα της Ρώμης, Παρίσι, Βερολίνο, Αμβούργο, Βαρκελώνη, Τόκυο, Ζυρίχη, Σανγκάη, Σιάτλ κτλ.

Θεωρείται μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες του ρόλου της Βασίλισσας της Νύχτας στον κόσμο, ενώ έχει ερμηνεύσει με πολύ μεγάλη επιτυχία ρόλους του ιταλικού μπελά κάντο, όπως Λουτσία Ντι Λάμερμουρ στην πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, Βιολέτα Βαλερί στο Αμβούργο, Τζίλντα στην Φλωρεντία, ΕΛΣ, Φεστιβάλ Αθηνών, Υπνοβάτιδα, Παμίρα κτλ, καθώς και γερμανικό και γαλλικό ρεπερτόριο, όπως Μανόν του Μασνέ στην ΕΛΣ και Κονστάντσε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, Το αηδόνι του Στραβίνσκι κ.α.

Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς μαέστρους, όπως ο Ζούμπιν Μέτα, Τζιαναντρέα Νοσέντα, Μικέλε Μαριότι, Κρίστιαν Τήλεμαν κ.τ.λ. και σκηνοθέτες Μπάρι Κόσκι, Κέιτι Μίτσελ, Ρομπέρτο Αμπάντο, Αρτούρο Μαρέλι κ.τ.λ.

Στα μελλοντικά της σχέδια συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις της με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο, το ντεμπούτο της ως Ελβίρα στους Πουριτανούς του Μπελίνι καθώς και η πρώτη της επίσημη ηχογράφηση στα Κάρμινα Μπουράνα του Κ. Ορφ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό την διεύθυνση του Τζιαναντρέα Νοσέντα.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονύσης Γραμμένος
Οργάνωση Παραγωγής: Labyard Productions
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Ερηνάκης

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιόνια Νησιά-ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.