Μουσική και Παραστατικές Τέχνες περιλαμβάνει το Φεστιβάλ της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, ακριβώς στην καρδιά της εορταστικής περιόδου και αφορά είναι πολύπλευρο πλέγμα συνδυαστικών θεαμάτων, πολύτεχνων εκδηλώσεων και κάθε είδους έκφρασης αυτού που αποτελεί τη σύγχρονη performance.

Μουσική και Παραστατικές Τέχνες περιλαμβάνει το Φεστιβάλ της πρωτεύουσας της Μαγνησίας ακριβώς στην καρδιά της εορταστικής περιόδου και αφορά είναι πολύπλευρο πλέγμα συνδυαστικών θεαμάτων, πολύτεχνων εκδηλώσεων και κάθε είδους έκφρασης αυτού που αποτελεί τη σύγχρονη performance.

Το Φεστιβάλ με τη σημερινή του μορφή είναι συνέχεια και ανανέωση του Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για δέκα συνεχή χρόνια υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου .


Στο νέος θεσμό έχουν θέση τα συνδυαστικά θεάματα και οι πολύτεχνες εκδηλώσεις της σύγχρονης διεθνούς σκηνής αλλά και μια όπερα δωματίου, ένα μίνι-μιούζικαλ, οι τέχνες της μαριονέτας, της κούκλας, το σύγχρονο καλλιτεχνικό τσίρκο, το οπτικό και σωματικό θέατρο, video art, με κοινό παρανομαστή όμως πάντα τη μουσική και με έντονη παρουσία της σύγχρονης τεχνολογίας.


Στο φετινό ξεχωρίζουν:


Η κλασσική πλέον χορογραφία του Lorca Massine στο Ζορμπά του Μίκυ Θεοδωράκη έρχεται με το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Σόφιας που ανοίγει και το φεστιβάλ με δύο παραστάσεις στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου.


Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο \”Kind of Heroes\” από την αυστριακή ομάδα Liquid Loft του ανανεωτή Chris Harring. Πρόκειται για τρεις αντι-ήρωες περφόρμερς, με χιούμορ και συστολή, αντιστρέφουν τα στερεότυπα των ηρώων της μαζικής κουλτούρας και της τυποποιημένης σωματικής συμπεριφοράς τους.


Στις 25 και 26 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης ο Αμερικανός Wolf Bowart μας ταξιδεύει…στο φεγγάρι σε μια παράσταση με τίτλο Lalaluna, γεμάτη από τις τέχνες του τσίρκου, παντομίμα και ακροβατικά, με ένα one-man show που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο.


Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου ο Γάλλος Dοminique Bouvin θα χαρίσει στο κοινό ένα συναρπαστικό sight specific, το Transports Exceptionels, που θα γίνει μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ένα πρωτότυπο ντουέτο για έναν χορευτή και έναν εκσκαφέα(!), με συνοδεία από άριες που τραγουδάει η Μαρία Κάλλας, σε μια συνύπαρξη και ένα διάλογο του Ανθρώπου και της Μηχανής ποιητική, αρμονική και απρόβλεπτη.


Στις 29 Δεκεμβρίου οι ομάδες Beau Geste & Non de Nom με τους Pascal Houbin και Dominique Boivin θα δώσουν την παράσταση με τίτλο Bonte Divine. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που ξεκινάει το Μεσαίωνα και φτάνει με την ίδια ένταση και αγωνία στις μέρες μας.


Στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2008 η ομάδα Piesn Kozla από την Πολωνία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια πολύ δυνατή και σκληρά φορτισμένη παράσταση-τελετουργία με τραγούδι, μουσική, κίνηση, λόγο, με τίτλο Lacrimosa, εμπνευσμένη τουλάχιστον όσον αφορά την κίνηση από τα Αναστενάρια.


Θέση στο φετινό φεστιβάλ έχει και η τοπική νεανική δημιουργία. Ετσι στις 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Δημοτική Σχολή Χορού και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου δίνουν την παράσταση \”Ποιος θα σώσει τα Χριστούγενα\”; ένα μουσικό παραμύθι με ήρωες τους καλικάτζαρους, τον Αγιο Βασίλη…και τις χιονονιφάδες. Η χορογραφία είναι της Αντζελας Καλαντζή ενώ την Ορχήστρα διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.


Στις 16 Ιανουαρίου η Εστία Θεάτρου Βόλου \”Ερινεώς\” εμφανίζεται με την παράσταση IMAGINE (Τοπίο του Είναι) σε σκηνοθεσία Γιάννη Τράντα και μουσική Πέτρου Δουρδουμπάκη.


Η αυλαία του Φεστιβάλ πέφτει στις 19 και 20 Ιανουαρίου (επανάληψη στις 26 και 27) με την ομάδα του Νίκου Παρθένη και του Ζαφείρη Κουκουσέλη, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο τα \”Μυστικά της Θάλασσας\”, ένα ταξίδι στη Μεσόγειο και στις θάλασσες του Πλανήτη μέσα από το τραγούδι, την κίνηση, το λόγο, την εικόνα.


INFO
Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου
Κουταρέλια & Ρ.Φεραίου
Τηλ: 24210 53604 Φαξ: 24210 59388
E-mail: [email protected]
Τηλ: 24210 32 818 & 24210 53604
Προπώληση εισιτηρίων από 8/12/07
11:00-13:00 & 18:00-21:00 καθημερινά
Τιμές εισιτηρίων
20,00 & 15,00 ευρώ (φοιτητικό, σπουδαστές )