Το Dialogue in the Dark, η εγκατάσταση που άλλαξε μέχρι σήμερα τη ζωή 20.000 Αθηναίων, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, στο Θέατρο Badminton.

Μετά από πολυάριθμες εκκλήσεις και μηνύματα του κοινού στην ιστοσελίδα μας στο Facebook, η διεύθυνση του θεάτρου Badminton αποφάσισε να παρατείνει το Dialogue in the Dark. Έπειτα από μια απίστευτα επιτυχημένη πορεία και λίγο πριν το εν λόγω δρώμενο ολοκληρώσει 2 χρόνια λειτουργίας στη χώρα μας, ο αριθμός των ανθρώπων που το έχουν επισκεφτεί υπολογίζεται ήδη περίπου στις 20.000.

Όποιος δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη μοναδική και συναρπαστική εμπειρία μέχρι σήμερα, θα έχει λοιπόν τη δυνατότητα να το πράξει άμεσα χωρίς να περιμένει στιγμή!

Σπεύσατε να κάνετε κράτηση, καθώς υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα λόγω αυξημένης ζήτησης.

Dialogue in the Dark: «Δείτε με άλλα μάτια»

Μερικά από τα σχόλια των επισκεπτών:

«Νομίζω καμία μέρα της ζωής μου δεν θα είναι ίδια μετά από αυτή την εμπειρία».

«Ήταν κάτι εκπληκτικό. Όλες οι αισθήσεις (πλην της όρασης) ήταν 10 φορές πιο έντονες. Όντως αλλάζουν πολλά στο πώς βλέπεις τον κόσμο μετά».

«Απίθανο – Καινοτόμο – Καταπληκτικό – Διδακτικό. Συνεχίστε το με όλες τις δυνάμεις σας, γιατί πραγματικά αξίζει!»

«Μοναδική εμπειρία, αμέτρητα συναισθήματα. Κάτι εντελώς καινούριο και καθοριστικό για την υπόλοιπη ζωή μου! Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, μακάρι να γίνει μέρος της σχολικής ζωής και εκπαίδευσης στο μέλλον».
«Μακάρι όλοι να είχαν μια αντίστοιχη εμπειρία. Ο κόσμος θα ήταν αλλιώς…!»
«Με κλειστά τα μάτια, ανοίγει η καρδιά!»

Το πρωτοποριακό αυτό δρώμενο, που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής και συνεχίζει να προσελκύει καθημερινά, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIALOGUE IN THE DARK;

(Διάλογοι στο Σκοτάδι)

Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους με απώλεια όρασης; Το Θέατρο Badminton, σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία, που θ’ αλλάξει τις αντιλήψεις σας και θα επηρεάσει την στάση ζωή σας.

Στο ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ρόλοι αντιστρέφονται: ξεναγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 80 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι στην ακοή, την αφή, την όσφρηση και κυρίως στις οδηγίες των τυφλών ξεναγών τους, οι οποίοι «γίνονται ουσιαστικά τα μάτια τους».

Όταν ακόμα και οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, οι επισκέπτες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.

Το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μία ακόμα έκθεση, αλλά ένα θεμελιώδες γεγονός που αλλάζει την κοσμοθεωρία μας και μας βοηθά να αναμετρηθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις απόψεις μας. Γιατί η εγκατάσταση δεν εκθέτει τίποτε άλλο παρά τα στερεότυπά μας περί διαφορετικότητας.

Το «Dialogue in the Dark» ενθαρρύνει τους επισκέπτες να «δουν τον κόσμο με άλλα μάτια»∙ πρόκειται για ένα παιχνίδι, που μας καλεί ν’ ανακαλύψουμε, να εμπιστευθούμε και ν’ αναπτύξουμε τη δύναμη των αισθήσεών μας.

Είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσουν όλοι, ενήλικες και παιδιά.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ;

Το  «Dialogue in the Dark» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Άλλαξε κυριολεκτικά την οπτική εκατομμυρίων ανθρώπων, και δικαίως χαρακτηρίστηκε μια «Βαθιά φιλοσοφική εμπειρία» (Harretz) και «Μια έκθεση που μας διδάσκει ν’ αντικρίζουμε, μέσ’ από το σκοτάδι, την πραγματικότητα» (Corrieredella Serra). Αναμφίβολα, όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο της εγκατάστασης είναι, όπως έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι «Οι θεατές ανακαλύπτουν στο σκοτάδι την ίδια την ανθρωπιά τους».

Τα σχόλια των επισκεπτών απ’ όλον τον κόσμο το επιβεβαιώνουν. Μεταξύ άλλων:«Ενδιαφέρουσα, διαφορετική, μοναδική και σημαντική εμπειρία. Μας επιτρέπει να βιώσουμε τον κόσμο των τυφλών», «Μια συναρπαστική, συγκινητική, εκπαιδευτική και ασυνήθιστη εμπειρία», «Βλέπεις τόσα λίγα, αλλά μαθαίνεις τόσα πολλά», «Μια εντυπωσιακή εμπειρία που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο» κ.ά.
Μερικοί από τους επώνυμους επισκέπτες της έκθεσης:

Τέως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας – 
Τέως Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Εύη Χριστοφιλοπούλου


Πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι: Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Αντώνης Λουδάρος, Γιώργος Καπουτζίδης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Φώτης Σεργουλόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τζένη Μπότση, Μιχάλης Μαρίνος, Μάρα Μπαρόλα, Ελευθερία Ντεκώ, Σπύρος Παπαδόπουλος.


Καθώς, επίσης, ο ελληνικός σύλλογος ατόμων με υψηλό I.Q. MENSA. 
O Roman Krznaric (πολιτισμικός ιστορικός και συγγραφέας, στα πλαίσια της παραμονής του στην Αθήνα για την ομιλία του στο τελευταίο TEDx Athens)

 

~~~~~~~~~

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής, δηλώνοντας την ημερομηνία που εμφανίζεται (19/05/2015) και 5 νικητές θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για το διάστημα 20 – 31 Μαΐου 2015.


Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 και τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στη σελίδα των νικητών: www.culturenow.gr/invitationswinners

Οι νικητές θα καλούν μόνοι τους στο 210 88 40 600 για να κλείσουν τις θέσεις τους, ημέρα και ώρα της προτίμησής τους.