Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου βιβλίου του Τάσου Μελετόπουλου Διάφανη Πεταλούδα, με έργα του Χάρη Λάμπερτ, διοργανώνεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη ένα εικαστικό performance.

Ο Τάσος Μελετόπουλος, ο Χάρης Λάμπερτ, ο Άρης Δαβαράκης και η Katia de la Caridad Gonzalez συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το πρώτο βιβλίο-ορχήστρα, που είναι ταυτόχρονα βιβλίο, τραγούδι, έκθεση ζωγραφικής και εικαστική περφόρμανς.

Ο Χάρη Λάμπερτ,  είναι ένας πρωτότυπος δημιουργός, του οποίου τα έργα σπάνια παρουσιάζονται στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος εκθέτει συνήθως σε Μουσεία και Πινακοθήκες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας. Σπούδασε ζωγραφική στο Λονδίνο και στο Παρίσι, όπου αρίστευσε, αποσπώντας αρκετές και σημαντικές διακρίσεις για τα έργα του που αποτυπώνουν, με σύγχρονους τρόπους και υλικά, τους ρυθμούς και τις αναζητήσεις της εποχής μας. Ξεκίνησε με την ποπ-αρτ, στην οποία προσέδωσε με τα χρόνια ένα πνευματικό περιεχόμενο. Ονόμασε μάλιστα τη δεύτερη αυτή περίοδο της ζωγραφικής του Spiritual Pop, καθιστώντας την διεθνώς αποδεκτή. Κατόπιν προχώρησε στη New Renaissance\” διαμορφώνοντας μέσα από τα θέματα και τις εκφραστικές του ιδιαιτερότητες έναν καινούργιο εικαστικό ανθρωπισμό.

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη θα φιλοξενεί τα έργα του Χάρη Λάμπερτ για τρείς ημέρες μέχρι και το Σάββατο 9 Μαϊου.