Το θέατρο 104 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για 8 μόνο παραστάσεις το (βραβευμένο με το βραβείο Buero Vallejo) έργο «Διαδρομές Υψηλού Κινδύνου» του καταλανού συγγραφέα Ιγνάσι Γκαρσία σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παλίλη, με τη Ζωή Ξανθοπούλου.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες

–              Έχεις υπάρξει τουρίστας σε «πόλεμο»;

–              Πόσο επικίνδυνα είναι εκεί έξω;

–              Μέχρι που μπορεί να φτάσεις για να μη χαθούν όλα όσα έχεις;

Με ανατρεπτικό ύφος, ο Ιγνάσι Γκαρσία (που παρουσιάζεται ως συγγραφέας για πρώτη φορά στη χώρα μας) δημιουργεί μια ρεαλιστική, παράξενη ξενάγηση των θεατών σε ένα εμπόλεμο περιβάλλον, σχολιάζοντας τα δεινά της σύγχρονης εποχής. Ο βραβευμένος (με το βραβείο Buero Vallejo) μονόλογος συμβαίνει σε «πραγματικό» χρόνο και διαρκεί όση ώρα διαρκεί η ιδιότυπη αυτή ξενάγηση.

Με όχημα το χιούμορ, την ανατροπή, την έκπληξη και το διεισδυτικό βλέμμα, ο θεατής εισέρχεται στον κόσμο της Μπέρτα και του σύγχρονου «βομβαρδισμένου» πολιτισμού. Η Μπέρτα είναι ξεναγός σε ένα τουριστικό γραφείο που οργανώνει εκδρομές σε εμπόλεμες ζώνες. Σε καθημερινή βάση, επισκέπτεται με το γκρουπ της (τους θεατές) ένα εγκαταλελειμμένο χώρο για να παρακολουθήσουν την πρώτη «ατραξιόν» της ημέρας. Το τηλεφώνημα που δέχεται η Μπέρτα από το αφεντικό της τη συγκεκριμένη μέρα, όμως, θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις… 

Βιογραφικό σημείωμα  συγγραφέα

Ο Ιγνάσι Γκαρσία γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1964. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης και πτυχιούχος Υποκριτικής. Παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικής γραφής στη Sala Beckett υπό την καθοδήγηση του José Sanchis Sinisterra. Έχει εκδώσει 20 έργα και έχει εργαστεί ως σεναριογράφος σε επιτυχημένες σειρές της καταλανικής τηλεόρασης. Θεωρείται «μαιτρ» του θεατρικού μονολόγου και έχει βραβευτεί με σημαντικά θεατρικά βραβεία:

–              Δεύτερο βραβείο  (βραβεία SGAE για παιδικό και εφηβικό θέατρο, 2005)

–              Βραβείο Buero Vallejo, 2004 (για το έργο «Διαδρομές Υψηλού Κινδύνου»)

–              Βραβείο Max για νέες θεατρικές τάσεις με την ομάδα Teatro de Común, 2004

–              Δεύτερο βραβείο (βραβεία Ciutat d’Alcoi, 1995)

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση : Δημήτρης Ψαρράς 

Σκηνοθεσία : Μιχάλης Παλίλης

Σκηνικά / Κοστούμια : Λία Ασβεστά

Φωτισμοί : Σοφία Αλεξιάδου    

Επιμέλεια κίνησης : Μαρίζα Τσίγκα

Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού : Νατάσσα Ε. Ιωάννου

Make up : Πάνος Ροκίδης

Σχεδιασμός αφίσας και flyer : Γιώργος Καραχρήστος

Φωτογραφίες : Ιωάννα Παπουλή

Βοηθός σκηνοθέτη : Έφη Χαστά

Παίζει η  Ζωή Ξανθοπούλου