Μια βόλτα στο ελληνικό τραγούδι από το Βυζάντιο έως το Θεοδωράκη, το Χατζιδάκι, τον Καλδάρα, τον Πλέσσα, τον Μαρκόπουλο και τον Λοΐζο με οδηγό τον Δημήτρη Μπάση.

Μια βόλτα στο ελληνικό τραγούδι από το Βυζάντιο έως το Θεοδωράκη, το Χατζιδάκι, τον Καλδάρα, τον Πλέσσα, τον Μαρκόπουλο και τον Λοΐζο με οδηγό τον Δημήτρη Μπάση. Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 20 & 21 Ιουλίου.

Από το βυζαντινό μέλος στα ηχοχρώματα της παραδοσιακής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού στο σήμερα.

Η μία μουσική εποχή διαδέχεται την άλλη. Σε ένα πρόγραμμα που ενσωματώνει βυζαντινούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια, σμυρνέικα και ρεμπέτικα και καταλήγει στα σημαντικά τραγούδια των καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Ο οικοδεσπότης, Δημήτρης Μπάσης έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι μπορεί να κινηθεί με ευκολία σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ακουσμάτων.

Η ερμηνευτική του ικανότητα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από ένα λιτό μουσικό σχήμα με πιάνο, παραδοσιακά έγχορδα και τσέλο από ταλαντούχους μουσικούς όπως ο Γιώργος Παπαχριστούδης, Θανάσης Βασιλάς και Μαριλίζα Παπαδούρη.

INFO
Δημήτρης Μπάσης, Από το Βυζάντιο στο σήμερα, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 20 & 21 Ιουλίου. Προπώληση εισιτηρίων από 29 Ιουνίου. Πληροφορίες κρατήσεις: http://www.greekfestival/