Κάθε εβδομάδα οι εκδόσεις Μεταίχμιο θα μας ενημερώνουν για τις παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, εκδηλώσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και άλλες διαδικτυακές δράσεις, ώστε να μη χάσετε τίποτα. Ανοίξτε τις ατζέντες σας και σημειώστε. Συναντήστε τους συγγραφείς μας διαδικτυακά και συμμετέχετε στις συζητήσεις με τις ερωτήσεις σας.

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Η σιωπή δεν σε κρατά ζωντανό

Ποιος αντέχει να μη γίνει μέρος του Κακού,
αν αυτό θα τον κρατήσει ζωντανό;
Μια αστυνομική περιπέτεια που παίζει με τα ανθρώπινα όρια.

Παρουσίαση βιβλίου
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021, στις 7 το βράδυ
ζωντανά από τη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Με αφορμή το βιβλίο, ο Τάσος Παπαναστασίου συνομιλεί με τον συγγραφέα Τάσο Αποστολίδη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κοτσιφό.

Ο αστυνόμος Απτόσογλου βρίσκεται με άδεια στο Καρπενήσι.Ένας φόνος στην περιοχή τον πάει πίσω στη δική του προσωπική ιστορία, και ακόμα πιο πίσω στην ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και στο πογκρόμ που υπέστησαν από τους Ναζί. Μια αστυνομική περιπέτεια που παίζει με τα ανθρώπινα όρια. Ένα αστυνομικό μυστήριο με βασικό πρωταγωνιστή την Ιστορία.

ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ
Ώρες κοινής ανησυχίας

Μικρές ιστορίες εγκλεισμού και άλλων δεινών

Η Μαίρη Κόντζογλου γράφει για το κυνήγι της ζωής τον καιρό του εγκλεισμού.

Παρουσίαση βιβλίου
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, στις 6 μ.μ.
ζωντανά από το κανάλι YouTube και τη σελίδα Facebook της αλυσίδας πολιτισμού IANOS

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
η Ομότιμη Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας του ΑΠΘ Λίζυ Τσιριμώκου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

Οι ένοικοι δυο απέναντι πολυκατοικιών επί της οδού Ανεξαρτησίας, άνθρωποι συνηθισμένοι, την εποχή της καραντίνας,αρχίζουν να παρατηρούν τους γείτονές τους. Με το μεγαλείο και τις μικρότητές τους, το γέλιο και το κλάμα, τις αλήθειες και τις πλάνες τους σκιαγραφούν µε χιούμορ και πίκρα το πορτρέτο μιας κοινωνίας, ήδη «διασωληνωμένης», πολύ πριν από την πανδημία.