Το Παιδικό Μουσείο Exploration, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης!

Αν και το κινητό μας μουσείο παραμένει “σταθμευμένο” αυτό τον καιρό, συνεχίζουμε τις εξερευνήσεις μας διαδικτυακά. Το Exploration σχεδιάζει και προτείνει εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια, εμπλουτίζοντας τις μουσειακές μας εμπειρίες ακόμα και μέσα στο σπίτι!

#Εξερεύνηση στο σπίτι!

Το ήξερες ότι μπορείς να ανακαλύψεις τα μουσεία και τις τέχνες στο… σπίτι σου;

Μέσα από μία ποικιλία δραστηριοτήτων, το Exploration προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν οικογενειακώς. Με αφορμή το ίδιο μας το σπίτι, εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε τα μουσεία και τον πολιτισμό, τις τέχνες και τις φυσικές επιστήμες, το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας.

Αν είστε έτοιμοι για οικογενειακό παιχνίδι, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου για εξερεύνηση στο σπίτι.

#Παίζοντας με τις συλλογές!

20 αντικείμενα του Μουσείου βγήκαν από τα κουτιά τους και πόζαραν μπροστά στον φωτογραφικό μας φακό! Το παιχνίδι των #1440 λεπτών έχει ήδη ξεκινήσει!

Ένα διαδικτυακό παιχνίδι με τις συλλογές του Exploration σε περιμένει από τις 25 Μαρτίου στα κοινωνικά δίκτυα του Exploration. Φωτογραφίες, κουίζ και γρίφοι σε προσκαλούν να ανακαλύψεις μερικά από τα αντικείμενα του Μουσείου. Τι κάνεις, αφού βρεις την απάντηση; Φωτογραφίζεις παρόμοια αντικείμενα που έχεις στο σπίτι και τα στέλνεις στο Μουσείο με mail ή με μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε όλοι μαζί το δικό μας ψηφιακό παιδικό μουσείο!

Αν θέλεις να δεις ποιες συλλογές έχουμε ήδη φτιάξει, δεν έχεις παρά να τις βρεις εδώ.
Το παιχνίδι φυσικά συνεχίζεται! Είσαι έτοιμος;

#Εξερεύνηση στην πόλη!

Το ήξερες ότι μπορείς να εξερευνήσεις την πόλη σου από το… σπίτι;

Μία από τις βασικές υπηρεσίες του Exploration είναι οι θεματικές μας διαδρομές, τα walking tours δηλαδή! Διαδρομές που δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες μας από όλο τον κόσμο να «περπατήσουν» τα σοκάκια της πόλης μας και μέσα από το παιχνίδι να ανακαλύψουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, να γνωρίσουν ανθρώπους του σήμερα και του χθες.

Αν και #menoumespiti, το Exploration σε προσκαλεί να γνωρίσεις την πόλη του Ηρακλείου από to σπίτι σου! Κάθε εβδομάδα θα εξερευνούμε παρέα διαφορετικά μέρη της Κρήτης, θα διαβάζουμε ιστορίες, θα ανακαλύπτουμε ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Η δράση «#Εξερεύνηση στην πόλη!» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον τουριστικό οδηγό This Is Crete. Το This Is Crete ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό να αναδείξει το πανέμορφο και ιστορικό νησί της Κρήτης. Ακρογιαλιές και βουνά, μουσεία και μνημεία, φαράγγια και εκκλησίες, πόλεις και χωριά αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό του @thisiscrete και μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι στην πανέμορφη Μεγαλόνησο.

Ελάτε να γίνουμε τουρίστες στην δική μας πόλη και να την ανακαλύψουμε ξεκλειδώνοντας μυστικά και γρίφους! Πότε; Αυτό το Σάββατο 11 Απριλίου. Πού; Μα φυσικά διαδικτυακά.

Οι δράσεις βρίσκονται online στην επίσημη ιστοσελίδα του Παιδικού Μουσείου Exploration.