Τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 19:00, η Ελένη Μπετεινάκη θα συνομιλήσει ζωντανά με τη Δήμητρα Δημοπούλου, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της παιδικού βιβλίου Με ένα κόκκινο κουμπί, σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ.

**

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης το Public, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue και το online περιοδικό για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού σας προσκαλούν, την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 19:00, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα θαλάσσια πλάσματα και την προστασία τους.

Θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας και εικονογράφος Yuval Zommer, εμπνευστής της αγαπημένης σειράς των Μεγάλων Βιβλίων, η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια της All For Blue, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και ιδρύτρια του kokkinialepou.gr, Ζωή Κοσκινίδου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Public.

**

Με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του Αδαμάντιου Κοραή (Σμύρνη 27 Απριλίου 1748), η Artens, ο Νέος Πολιτιστικός Οργανισμός που ξεκίνησε το 2016 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας, και οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της συγγραφέως Αργυρώς Μαντόγλου “Τρικυμίες Παθών- Τα νεανικά χρόνια του Κοραή στο Άμστερνταμ” τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 19:00.

Με τη συγγραφέα θα μιλήσει η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην υπουργός πολιτισμού, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρίνα Τσικλητήρα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Artens.

**

Επιπλέον, όλο τον μήνα Απρίλιο είναι σε εξέλιξη το διαδικτυακό ταξίδι της Νάγιας Δαλακούρα και του βιβλίου της Θράσσα, Η μάγισσα της Θράκης.

Δευτέρα 12 Απριλίου στις 19:30 @saraxpapyruclub – Ιnstagram
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη Mαρία Βασιλειάδου

Παρασκευή 16 Απριλίου στις 20:00 @mamacanfly_ – Ιnstagram
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Kική Κασέρη

Τετάρτη 21 Απριλίου στις 21:00 ομάδα Βιβλίο της Παρέας – Facebook
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Εύα Νάτση