Το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πανταζή με τίτλο «Ego«, που έχει διάρκεια έως και τις 19 Ιανουαρίου 2014.

Ο ζωγράφος με κέντρο την προβληματική της σχέσης ενός σύγχρονου ζευγαριού και την λεπτομερή καταγραφή των ψυχολογικών τους σχέσεων  δημιουργεί οκτώ έργα ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής σε φυσικό μέγεθος με χρωματική ενότητα βασισμένη στο άσπρο και το μαύρο.

Ακροβατώντας μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης και χωρίς να αντιγράφει όλες τις περιγραφικές λεπτομέρειες δημιουργεί ψευδαισθήσεις που δίνουν στο θεατή την αίσθηση της ενσωμάτωσης όλων των οπτικών στοιχείων σε μια οργανική ολότητα.

Η προσήλωση του για την παρατήρηση καθώς και η ποικιλία των έργων αυτών διατηρεί αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη που ενισχύεται από την ικανότητα του τελευταίου να τα αντιλαμβάνεται ως συσχετισμένα με τη απλή ύπαρξη.

Ο καλλιτέχνης:

Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Από το 2000 έως το 2006 σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου αποφοίτησε με άριστα. Η πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Θερμογραφίες» πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο Micraasia στο Γκάζι. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.