Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση του Δημήτρη Δημητριάδη, Τετράδια 1994 – 2014 σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου έως και το Σάββατο 4 Ιουλίου.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Δημήτρης Δημητριάδης θα συνομιλήσει με φίλους του για το έργο του. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκ μέρους του Φεστιβάλ Αθηνών η Δηώ Καγγελάρη, Θεατρολόγος και Σύμβουλος Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού του Φεστιβάλ Αθηνών, λέκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. – Αναβάλλεται

Ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής της έκθεσης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης θα δώσει το λόγο στον Δημήτρη Δημητριάδη και τον Ηλία Παπαγιαννόπουλο, επίκουρο Καθηγητή Σύγχρονης Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, παρουσιάζοντας τα μέτωπα που ανοίγει η έκθεση αυτή στο έργο του και γενικότερα στο χώρο της τέχνης και της γραφής, προσεγγίζοντας το λόγο και την εικόνα, τις λέξεις και τα χρώματα. Σας περιμένουμε την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 20:00 στο χώρο του μουσείου στο Θησείο (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5). Είσοδος δωρεάν.
 
Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015.
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται 20 χρόνια καθημερινές εικαστικές σημειώσεις του Δημήτρη Δημητριάδη, που συμβαδίζουν με το συγγραφικό του έργο και αποτελούν μια εντυπωσιακά πλούσια ενασχόληση με το χρώμα και τις μορφές ως έκφραση και σκέψη, που αναπτύσσει μέσα από εμμονές τρόπους που προσεγγίζουν τον ορατό και αόρατο, το ρητό και τον άρρητο κόσμο του συγγραφέα. Το μουσείο μετατρέπεται σε αναγνωστήριο όπου εκατοντάδες τετράδια και χιλιάδες ιδιόχειρες σελίδες γεμάτες σχέδια, χρώματα, εικόνες, λέξεις, είναι στη διάθεση του θεατή να τις περιηγηθεί, να  πάρει στα χέρια του, να τις ξεφυλλίσει, να τις διαβάσει με τα μάτια ή με το νου.
 
Επιμελητής: Ντένης Ζαχαρόπουλος