Κανένας δεν μπαίνει πιο βαθιά στο μυαλό ενός δολοφόνου —ούτε βγάζει από κει μια πιο ανατριχιαστική ιστορία— από τη σπουδαία P.D. James.

Το ζήτημα δεν είναι πάντα “ποιος το ‘κανε”. Μερικές φορές περισσότερο μυστήριο κρύβεται στο γιατί και το πώς. Και μολονότι συνήθως γνωρίζουμε τα νοσηρά πεπρωμένα τόσο του θύματος όσο και του δράστη, τι γίνεται με τους λίγους εκείνους επιτήδειους που σχεδιάζουν και φέρνουν σε πέρας το τέλειο έγκλημα; Εκείνους που δεν την πατάνε παρόλο που ανακαλύπτονται; Και τι γίνεται μ’ αυτούς που γίνονται μάρτυρες ενός φόνου ή που ταυτοποιούν το δολοφόνο, αλλά κρατούν την πληροφορία για τον εαυτό τους; Να ποια είναι τα μυστήρια που παρακολουθούμε μέσα απ’ αυτές τις έξι ιστορίες, καθώς βυθιζόμαστε στις σκέψεις, τις αναμνήσεις, τις αισθηματικές μηχανορραφίες και τις εκλογικεύσεις, τα όνειρα και τις επιθυμίες που κρύβονται πίσω από τα δολοφονικά αίτια και αποτελέσματα.

Η αναγνωρισμένη “Βασίλισσα του εγκλήματοςP.D. James υπήρξε δεξιοτέχνης της διηγηματογραφίας, συνυφαίνοντας μοτίβα από τη χρυσή εποχή της αστυνομικής ιστορίας με διεισδυτική ψυχολογική ματιά για να δημιουργήσει συναρπαστικές, αγωνιώδεις ιστορίες.

Phylis Dorothy James

Η Phylis Dorothy James περισσότερο γνωστή ως P.D. James, είναι συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών και ιστοριών μυστηρίου. Γεννήθηκε το 1920 στην Οξφόρδη και πέθανε το 2014. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, χρειάστηκε να αφήσει το σχολείο για να εργαστεί, πρώτα στην εφορία, έπειτα στο θέατρο, αργότερα στη διοίκηση νοσοκομείου και τέλος στη δημόσια διοίκηση. Έχοντας ξεκινήσει από τα χρόνια του νοσοκομείου, αφιερώθηκε αποκλειστικά στο γράψιμο μετά τη συνταξιοδότησή της από τη δημόσια Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Έργα της είναι: Cover Her Face (1962), A Mind to Murder (1963), Unnatural Causes (1967), Shroud for a Nightingale (1971), An Unsuitable Job for a Woman (1972), The Black Tower (1975), Death of an Expert Witness (1977), Innocent Blood (1980), The Skull Beneath the Skin (1982), A Taste for Death (1986), Devices and Desires (1989), The Children of Men (1992), Original Sin (1994), A Certain Justice (1997), Death in Holy Orders (2001), The Murder Room (2003), The Lighthouse (2005), The Private Patient (2008), Death Comes to Pemberley (2011), The Mistletoe Murder and Other Stories (2016), Sleep No More: Six Murderous Tales (2017).