Η καλλιτεχνική ομάδα Τσιριτσάντσουλες γιορτάζει τα 10 χρόνια της, με ένα τετραήμερο φεστιβάλ στο Cine Φιλίπ που θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει παλιές και νέες της παραγωγές, από παραστάσεις και προβολές ταινιών, μέχρι…ρεμπέτικα γλέντια.

Oι Τσιριτσάντσουλες δεν είναι μια ομάδα. Είναι φιλοσοφία ζωής. Είναι τρόπος επιβίωσης, δημιουργίας, επικοινωνίας ή ακόμα και φυγής. Είναι τρόπος αντίστασης και καταγγελίας. Mε άλλα λόγια είναι ένας αυτοοργανωμένος χωροχρόνος, στον οποίο συναντιόμαστε διάφοροι περιφερόμενοι καλλιτέχνες, τρελοί ή φρόνιμοι.

Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία αυτοπροσδιορίζεται η ομάδα, η οποία έχει στο δεκάχρονο ενεργητικό της, αρκετές ενδιαφέρουσες δουλειές, όπως 9 θεατρικές παραγωγές (Remedia amoris , Σάτυροι – Ιχνευτές- Κύκλωψ,  Asinaria, κ.α), 4 ταινίες μικρού μήκους (Ήταν να μην πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, Η προετοιμασία, Το Περδίκι,  Revanche),  2 ντοκιμαντέρ (Σάτυροι… στο δρόμο, Έλλη Δέλιου), μουσικές εκδηλώσεις αλλά και διεθνείς συνεργασίες, όπως αυτή με την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου του Wraclaw Πολωνίας.

Από το πρώτο τους εγχείρημα, την παράσταση, Το λεύτερο ζευγάρι, που παρουσίασαν στο καφενείο Θρόνος του Ξέρξη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της δασκάλας τους Κίττυς Αρσένη, το 1999, η ομάδα Τσιριτσάντσουλες, άδραξε τη δεκαετία και το γιορτάζει με ένα πανηγυρικό φεστιβάλ από την Πέμπτη 4 έως και την Κυριακή 7 Μαρτίου στο cine Φιλίπ, ανακεφαλαιώνοντας τις μέχρι τώρα δραστηριότητές της και ορίζοντάς ταυτόχρονα, την αρχή για μια νέα δημιουργική περίοδο.