Το θέατρο Αθηνά παρουσιάζει το έργο του Francis Weber, Δείπνο ηλιθίων, σκηνοθεσία Φώτη Σπύρου και μετάφραση Κώστα Σπυρόπουλου …

από την Παρασκευή 29 Απριλίου και μέχρι τέλος Μαΐου.

Η υπόθεση του έργου

Ο μεγαλοεκδότης Μπροσάν και οι φίλοι του, μια παρέα κυνικών πλούσιων, οργανώνουν κάθε τετάρτη βράδυ ένα … Δείπνο Ηλιθίων. Καθένας εξ αυτών έχει την υποχρέωση να καλέσει από έναν «ηλίθιο» τον οποίο ενθαρρύνουν να μιλήσει για τις ιδέες και τις αδυναμίες του, προκειμένου να γελάσουν εις βάρος του.

Στο τέλος επιλέγεται ο ηλίθιος της βραδιάς και βραβεύεται. Ο Πιερ πιστεύει πως το νέο του εύρημα, ο Φρανσουά Πινιόν, ένας υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών θα κλέψει την παράσταση και το πρώτο βραβείο. Έλα όμως που απόψε … όλα θα πάνε στραβά!

Το Δείπνο Ηλιθίων του Francis Weber, σε μετάφραση Κώστα Σπυρόπουλου, σκηνοθεσία Φώτη Σπύρου και με μια καταπληκτική διανομή ηθοποιών πρόκειται για μια καλοστημένη παράσταση με δυνατές δόσεις γέλιου, κωμικές καταστάσεις, έξυπνους διαλόγους και απρόβλεπτες εξελίξεις!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος
Μετάφραση: Κώστας Σπυρόπουλος
Διασκευή: Φώτης Σπύρος
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βλάσσης Βαλάσης
Ενδυματολόγος: Ελένη Ψύρρα
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Mουσική: Fats Waller
Χορογραφίες: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Δημήτρης Μπαρούτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλίας Παπαγιάννης
Κατασκευή Σκηνικών: J+D CONSTRUCTION TEAM
Παραγωγή: ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ – Δημήτρης Καράτζιος

Παίζουν: Φώτης Σπύρος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Κατερίνα Μάντζιου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Διονύσης Κλάδης, Μένια Αναγνωστοπούλου