Οι Kommen Sie και το BIOS παρουσιάζουν μία βραδιά συναυλιών πειραματικής noise μουσικής με τίτλο deconstruct this.

Η noise ηλεκτρονική πειραματική μουσική φέρνει κοντά τρία μουσικά σχήματα με κοινό γνώμονα το στοιχείο του θορύβου. Ο noise ήχος ενορχηστρώνεται από το πειραματικό rock στοιχείο, το ηλεκτροακουστικό μέσο και την avant-garde/ερευνητική τάση: Οι HAU με τις παραμορφωμένες κιθάρες, tribal και break ντραμς· το tokeNo με την αναζήτηση της φόρμας μέσα από ζωντανό ηλεκτροακουστικό ήχο· ο Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας με εφήμερους μουσικούς οργανισμούς, από ζωντανό feedback μικροφώνων μέσα από τη διάδραση χώρου και ακροατών.

HAU

Οι HAU ενεργοποιούν, μέσα από “χαλασμένα”, παραμορφωμένα κιθαριστικά/live electronics θέματα και tribal/breaks ρυθμούς, την ανθρώπινη ανησυχία και καταπίεση ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για προδιάθεση ανατροπής.

Οι HAU είναι μια noise-rock duo μπάντα. Η μουσική τους αγγίζει industrial, noise improvisation, analog sound και διάφορα άλλα είδη. Το duo δημιουργήθηκε το 2012 στο Ηράκλειο Κρήτης και άρχισε να δραστηριοποιείται πάνω σε δικές τους μουσικές συνθέσεις. Μέλη: Gianni (κιθάρες-φωνές-live electronics) Mike (drums)

tokeΝo

Το tokeNo ειναι το πιο πρόσφατο μουσικό project του Δημήτρη Μπαρνιά. Είναι βασισμένο σε δικές του ηλεκτροακουστικές συνθέσεις και παρουσιάζεται ζωντανά με αρκετά στοιχεία αυτοσχεδιασμού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μέσα από αυτό το project ο ΔΜ ψάχνει τις μουσικές ισορροπίες που δημιουργούνται ανάμεσα στο αφηρημένο κ την φόρμα. Ψάχνει το σημείο στο οποίο, αυτές οι δυο έννοιες έρχονται σε επαφή, βυθίζοντας τον ακροατή στο κενό μέσα από το οποίο τελικά αναδύονται καινούργιες απρόβλεπτες μουσικές πληροφορίες.

Ο Δημήτρης Μπαρνιάς ζει στα Χανιά όπου εργάζεται σαν τεχνικός ήχου ενώ παράλληλα ασχολείται με την εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική σαν δημιουργός, συλλέκτης και παρατηρητής. Έχει παρουσιάσει διάφορα προσωπικά μουσικά projects εντός κ εκτός Κρήτης ενώ τα τελευταία χρόνια μεταξύ άλλων γράφει μουσική για παραστάσεις χορού Butoh.

Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας: Ephémèron

Μια σειρά από διαδραστικές συνθέσεις, εφήμεροι μουσικοί οργανισμοί, που ζωντανεύουν μέσα στην συναυλία από τους ήχους του χώρου και κοινού. Οι μουσικοί αυτοί οργανισμοί εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της συναυλίας, και τελικά παύουν να υπάρχουν μετά το τέλος της. Κάθε μουσικός οργανισμός είναι φτιαγμένος από ζωντανό feedback που πηγάζει από τη διάδραση μεταξύ του χώρο και του κοινού, τρέφεται με ήχο μέσω των μικροφώνων, και εκφράζεται με ήχο μέσω των ηχείων.

Ο Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι και συνθέτει για ενόργανα μουσικά σύνολα και ηλεκτρονικά όργανα, για μουσικές συναυλίες ή ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Η μουσική του έχει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τους μουσικούς και τον ακροατή και εμπνέεται από την διδακτορική του έρευνα πάνω σε περίπλοκα συστήματα (complex systems studies). Τα έργα του έχουν παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες και σε περισσότερες από 60 συναυλίες ενώ έχουν διακριθεί σε 13 διεθνείς διαγωνισμούς.