Η Εταιρεία Θεάτρου Dum Spiro Spero παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο του Oscar Wilde, De profundis?.

«Κάποια μέρα θα πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια – όχι απαραιτήτως όσο ζω. Δεν είμαι διατεθειμένος, πάντως, να μείνω επ’ άπειρον στην γκροτέσκα αυτή πινακοθήκη όπου με έχουν τοποθετήσει».

Oscar Wilde, De profundis.

De Profundis, εκ βαθέων. Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μεσα από τα δεσμά της φυλακής ο μεγάλος Ιρλανδός συγγραφέας ξεδιπλώνει τις πληγες της ψυχής του και αναστοχάζεται την τεχνη, την αλήθεια, την ελευθερία, τη θρησκεία, τα συστήματα εγκλεισμού των ανθρώπων και την ίδια του τη ζωή.

Το «De Profundis» είναι η επιστολή που έγραψε ο Oscar Wilde μέσα από τη φυλακή προς τον νέο εκείνο εξαιτίας του οποίου φυλακίστηκε και καταστράφηκε. Στην παράσταση, με αφορμή την ιστορία δύο προσώπων, παρακολουθούμε την πορεία του «θύτη» και το δικό του ταξίδι μέσα στο χρόνο. Ακούμε την εξομολόγησή του παραλήπτη της επιστολής, του αυτουργού της καταστροφής, δεκαετίες μετά το θάνατο του αποστολέα. Σοκαρισμένος απο έναν εφιάλτη, έρχεται αντιμέτωπος με τα παιδικά του παιχνίδια, τους κλόουν της παιδικής αθωότητας, και εξομολογείτε στο πλάσμα που εμφανίζεται μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη τι τον οδήγησε στη θεία καταδίκη.

Ποιο είναι όμως το πλάσμα αυτό; Είναι τόσο τρομαχτικό όσο θέλει να δείχνει; Είναι σε θέση να εξομολογηθεί το ίδιο εκ βαθέων;

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Σπύρος Κυριαζόπουλος
Μουσική: Tiger Lillies
Επιμέλεια κίνησης – Xορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιασμός προβολών: Χρήστος Κοτσίκης
Σκηνικά-κοστούμια: Σπυρός Κυριαζόπουλος
Σχεδιασμός μαριονέτας: Δήμητρα Γιοβάνη
Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γαλλής
   
Μια παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Dum Spiro Spero
Με την ευγενική χορηγία των «mikel»

Διάρκεια 60’