Ο Οκτώβριος ολοκληρώνεται για το Davadur με καλεσμένους τον Sheik Ramirez, γνωστό και ως Electric Kebab και τον resident Aδαμάντιο, γνωστό και ως Teranga Beat, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο Bios. Γνήσιο groove από τα πέρατα της Γης και από το πέρασμα των χρόνων με επίκεντρο πάντα την Αθήνα μας ως σημείο τομής και διασταύρωσης.

Davadur

Tο Νταβαντούρι είναι η μουσική βραδιά που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στην αθηναϊκή διασκέδαση με αφετηρία το Tesla και μουσική κατεύθυνση προς την Ανατολή, τη Μεσόγειο και το μεγαλύτερο μέρος της Μαύρης Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της Athens Exotica εξερεύνησης, θα διευρύνουμε τα όρια της μουσικής που ακούμε τα βράδια. Στόχος μας, κάθε Σάββατο να απολαμβάνουμε  πληθωρικούς ρυθμούς όλων των πολιτισμών που διασταυρώνονται στη γεωγραφική περιοχή που βρισκόμαστε και να χορεύουμε για πολλές ώρες. 

To Tesla bar φέτος με το μουσικό του προγραμματισμό θα ενώσει την Αθήνα με την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης της Μεσογείου και της Αφρικής, επικεντρώνοντας σε αραβικά, αιγυπτιακά, ελληνικά, τούρκικα, βαλκανικά ακόμα και αφρικάνικα ακούσματα, βάζοντας στην καθημερινότητά μας τραγούδια των γειτονικών μας χωρών με τις οποίες αλληλεπιδρούμε και έχουμε ανακατευτεί στο πέρασμα των χρόνων. Θα ψάξουμε όλη την καλή ξεχασμένη μουσική που είναι θαμμένη κάτω από τα layers τάσεων και επιρροών μέσα στα χρόνια και θα την αναδείξουμε. Ψάχνοντας τα μικρά κομματάκια της μουσικής παράδοσης, των ανατολίτικων επιρροών, της ιστορίας της πόλης και την ανάμειξη με τα δυτικά ρεύματα που κάνουν την Αθήνα να είναι τόσο χαοτικά ξεχωριστή και πολυμορφική.

Electric Kebab

To Electric Kebab ξεκίνησε σαν πάρτι το 2009 με σκοπό να αναμιχθούν μουσικές με κύριο χαρακτηριστικό τις επιρροές του αμερικάνικου ροκ εντ ρολ σε χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής αλλά και της Λατινκής Αμερικής. Το όνομα ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την ανάμιξη της παράδοσης με την εξέλιξη, όπως εκφράζεται μέσα από την ποπ μουσική και κυρίως μέσα από τον συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών και οργάνων με καινοτομίες της εποχής (με έμφαση στα 50’s – 60’s) όπως οι παραμορφωμένες ηλεκτρικές κιθάρες, τα δυνατά τύμπανα και οι αμερικάνικοι χορευτικοί ρυθμοί. Επιδίωξη του Electric Kebab είναι η συμμετοχή φίλων μουσικών και dj’s σε κάθε πάρτι, ενώ παράλληλα, το Electric Kebab έχει συμμετάσχει και στη διοργάνωση μικρών συναυλιών με νέα ροκενρόλ/ γκαράζ συγκροτήματα.

Teranga Beat

Ο Αδαμάντιος Καφετζής είναι ο ιθύνων νους που κρύβεται πίσω από την δισκογραφική εταιρία Teranga Beat, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει φτάσει να θεωρείται μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές για την ανεύρεση και αναγνώριση παλιών, ξεχασμένων μουσικών διαμαντιών της μαύρης ηπείρου.

Στα πολλά ταξίδια του στη Σενεγάλη, ο Αδαμάντιος έχει ανακαλύψει παλιές μπομπίνες και κασέτες που περιέχουν τις ηχογραφήσεις τοπικών συγκροτημάτων από τα 70s και 80s που δεν είχαν την τύχη να αναγνωριστούν έξω από τα στενά σύνορα των χωρών τους. Με την άδεια των δημιουργών και σε συνεργασία με τους πιο ικανούς Έλληνες ηχολήπτες, φροντίζει για την προσεκτική αποκατάσταση και κυκλοφορία αυτής της μουσικής σε βινύλιο, CD, Spotify και iTunes.

H Teranga Beat αριθμεί 7 κυκλοφορίες μέχρι στιγμής και συνεχίζει ακάθεκτη έχοντας αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από ξένα μέσα όπως την New York Times, Spin και Huffington Post!