Στην έκθεση «Danza Cósmica», πρωταγωνιστής είναι το Φως, η απεικόνιση του οποίου οργανώνεται με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο. To εικαστικό έργο του καλλιτέχνη, έχει τη μορφή έκρηξης και ανασύστασης ενός σύμπαντος που προκύπτει από την φυγόκεντρη και κεντρομόλο κίνηση του Φωτός.

Σύμφωνα με τον Τζόρτζιο ντε Κίρικο η προοπτική είναι μεταφυσική. Τα έργα του Φώτη Γαλανόπουλου στηρίζονται αισθητικά στην κίνηση των χρωμάτων. Η σπάτουλα γίνεται προέκταση του ψυχισμού του καλλιτέχνη. Το χρώμα προηγείται της σκέψης. Η έκρηξη του Φωτός αποτελεί την απαρχή ενός καινούργιου σύμπαντος που αναδημιουργείται μέσα στον ίδιο τον καμβά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας προσκαλεί την βενεζουαλική και λατινοαμερικάνικη κοινότητα καθώς και το ελληνικό κοινό σε αυτή τη σημαντική έκθεση την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00.

Φώτης Γαλανόπουλος

Ο Φώτης Γαλανόπουλος γεννήθηκε το 1961 στη Δράμα. Είναι ζωγράφος με 19 ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του μεταξύ αυτών στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων , στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πύλη Αμμοχώστου της Λευκωσίας στην Κύπρο, και αρκετές ομαδικές μεταξύ αυτών στην Βαρκελώνη και στη Νέα Υόρκη. Έχουν εκδοθεί και τρεις ποιητικές συλλογές του με την μία από αυτές σε αγγλική μετάφραση στην Βομβάη.