Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου η καταξιωμένη ελληνίδα πιανίστα Δανάη Καρά με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ααρχους που διευθύνει ο Τζιανκάρλο Αντρέτα θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για πιάνο, αρ.1 του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Οι ερμηνείες της συναρπάζουν με τη διαύγεια, την ορμητικότητα και την αμεσότητα τους.

Την Εισαγωγή Ήλιος που ο Καρλ Νήλσεν εμπνεύστηκε από τον αττικό ήλιο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αθήνα και τη Συμφωνία αρ 6, Ποιμενική του Λούτβιχ βαν Μπετόβεν θα ερμηνεύσει η διεθνώς αναγνωρισμένη Συμφωνική Ορχήστρα του Ααρχους που στη διάρκεια της 73χρονης δημιουργικής της διαδρομής μετρά πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στη Δανία και στο εξωτερικό.

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008 η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Μότσαρτ με μια  μοναδική συναυλία της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της βρετανού Κρίστοφερ Ουώρρεν-Γκρην και με σολίστ τους Απόστολο Παληό στο πιάνο και Μαριλένα Δωρή  στο φλάουτο, η Ορχήστρα θα ταξιδεύσει το κοινό της στο θαυμαστό κόσμο του μεγάλου συνθέτη, ερμηνεύοντας μερικά από τις αριστουργηματικά του έργα.