Την Παρασκευή 2 Μαΐου η θρυλική βρετανική punk/gothic rock μπάντα επιστρέφει στην Ελλάδα και εμείς την υποδεχόμαστε θερμά στο Gagarin 205.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου η θρυλική βρετανική punk/gothic rock μπάντα επιστρέφει στην Ελλάδα και εμείς την υποδεχόμαστε θερμά στο Gagarin 205.

Οι Damned είναι μία μπάντα, η οποία έχει συμπληρώσει πάνω από τρεις δεκαετίες καριέρας, κάτι που ενισχύει (εκτός από τη μουσική που έχουν χαρίσει απλόχερα) την άποψη ότι είναι θρύλος!

Η πρώτη επίσκεψη των Damned στην Ελλάδα έγινε περίπου είκοσι χρόνια πριν και η αλήθεια είναι ότι άργησαν πολύ να ξαναέρθουν.

Από τους πρωτεργάτες του punk, οι Damned ήταν το πρώτο συγκρότημα του είδους που κυκλοφόρησε single (το περίφημο New Rose/Οκτώβριος 1976) και album (Damned Damned Damned/Φεβρουάριος 1977) στην Αγγλία.

Με βασικό στοιχείο τη θεατρική εμφάνισή τους πρόσθεσαν – μέσα στα χρόνια – στη μουσική τους στοιχεία από garage και psychedelic rock, αλλά και από cabaret, αποκτώντας φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην τωρινή σύνθεσή τους συμπεριλαμβάνονται τα δύο από τα τρία ιδρυτικά τους μέλη, ο τραγουδιστής Dave Vanian και ο, διάσημος από την προσωπική του καριέρα (με μεγάλα hits όπως το Wot και το Happy Talk) Captain Sensible (κατά κόσμον, Raymond Burns), μαζί με τους Monty Oxy Moron, Stu West και Pinch.

Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση special guests το όνομα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Info
Damned
Παρασκευή 2 Μαΐου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ
Gagarin 205, Λιοσίων 205