Από τις εκδόσεις Καστανιώτης κυκλοφορεί το συλλογικό βιβλίο με τίτλο Δ’ Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης». Ανθολογία διηγήματος.

Ο Καλλικρατικός Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, που προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Πλαστήρα και Νεβρόπολης Αγράφων, θεωρεί υψίστης σημασίας τη συνέχιση του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Αντώνης Σαμαράκης», που διοργανώνεται αφενός για να τιμήσει τη μνήμη του συγγραφέα (του οποίου η καταγωγή είναι από το Μορφοβούνι) και αφετέρου για να δώσει τη δυνατότητα σε νέους συγγραφείς να αναδειχθούν στο κοινό των ελληνικών γραμμάτων. Για το λόγο αυτό προκήρυξε τον Δ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, ο οποίος τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΚΕΔΕ.

Η οργανωτική επιτροπή αναδιαμόρφωσε ορισμένα δεδομένα, όπως το όριο ηλικίας των διαγωνισθέντων, διατηρώντας παράλληλα τα χρηματικά βραβεία για τους τρεις πρώτους διακριθέντες.

Στον Δ΄Λογοτεχνικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 418 συγγραφείς από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική. Τα βραβευθέντα και διακριθέντα διηγήματα δημοσιεύονται στην ανθολογία αυτή.