«Το Crossovers είναι αντάμωμα φίλων, μια ανοικτή Mουσική «αγκαλιά», πέρα από σύνορα και νόρμες. Αυθεντικά, πολύχρωμα και αυθόρμητα».

Η WorldJazz βοκαλίστρια και ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη από το 2003 συλλέγει ήχους, ερευνά, ονειρεύεται… και δημιουργεί μουσικές κολεκτίβες. Μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες-μουσικούς, διασταυρώνουν ήχους, συναισθήματα, βιώματα, με στόχο την ελεύθερη έκφραση, τη διαδραστική δημιουργία και την πηγαία χαρά για τη μουσική.

Στην Ταράτσα του Gazarte, παρουσιάζει το πολυσυλλεκτικό «Crossovers: από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα» και μας καλεί να ενωθούμε και να αφεθούμε στα τραγούδια των παραδόσεων και της καρδιάς μας.

Η παρέα «Crossovers» ταξίδεψε στην Ελλάδα (Σταυρός του Νότου, European Music Day) και το εξωτερικό (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Τελ Αβίβ), φιλοξενώντας εκλεκτούς καλεσμένους (Γιάννης Κούτρας, Κωστής Μαραβέγιας, Γρηγόρης Ντάνης, Artventure Camp Choir, Lior Tzemach, Erel Enosh και Dan Schachter), κέρδισε χειροκρότημα, χαμόγελα και καινούργιους φίλους.

Εφτά καταξιωμένοι μουσικοί της παραδοσιακής και τζαζ σκηνής· δημιουργούν, δομούν τη στιγμή αβίαστα, συνθέτοντας ένα κράμα παραδοσιακής μουσικής και σύγχρονης φόρμας. Ένα εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα· σκοποί των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας αναμειγνύονται με σύγχρονη αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς και βοκαλισμούς. Ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον· τραγούδια ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής ενορχηστρώνονται ευρηματικά με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Παράλληλα παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις από το world jazz δίσκο “Toubanaki & the Buzz Bastardz” (2015), ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους καλύτερους της χρονιάς».

Η Αγγελική και οι σπουδαίοι συνεργάτες της αφηγούνται με μοναδικό τρόπο τις ιστορίες των τραγουδιών, καταθέτουν απλόχερα το πάθος για τον αυτοσχεδιασμό και μας κάνουν μέρος στο αυθόρμητο μουσικό τους παιχνίδι, που ποτέ δεν είναι το ίδιο!

Crossover_ μια γιορτή συναισθημάτων, ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον δυνατό παλμό των μουσικών παραδόσεων του κόσμου.

Συντελεστές:

Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ, συνθέσεις
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα, συνθέσεις
Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops
Γιάννης Παπαγιαννούλης: multipercussion set
Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads
Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx