Στις 23 Απριλίου κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο ολόκληρη η συναυλία που έδωσαν στις 19 Οκτωβρίου του 1968 οι Cream (Eric Clapton, κιθάρα, Jack Bruce, φωνή και μπάσο, Ginger Baker, ντραμς) στο Forum του Λος Άντζελες.

«Οι Cream ήταν ένα χαοτικό τσίρκο διαφορετικών προσωπικοτήτων που έτυχε να βρουν μαζί αυτόν τον καταλύτη… ο καθένας από μας μπορούσε να παίζει σόλο για πολλή ώρα» είπε, σε ανακοίνωση, ο Clapton μιλώντας για τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες του 1968. «Οπότε, βάζεις μπροστά σ’ ένα κοινό και τους τρεις μας μαζί, νά ‘χουν τη θέληση να το γουστάρουν χωρίς περιορισμούς, θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε να παίζουμε για πάντα… Και το κάναμε… απλά φεύγαμε στο υπερπέραν κάθε φορά που παίζαμε» πρόσθεσε.

Η έκδοση θα έρθει ως διπλό LP πρεσαρισμένο σε μπλε βινύλιο· στην παραγωγή, ο Bill Levinson ενώ το μάστερινγκ έκανε ο Kevin Reeves από τις μπομπίνες του αρχικού αναλογικού μιξάζ του 1968. Κάποια από τα τραγούδια της συναυλίας είχαν συμπεριληφθεί στο άλμπουμ Goodbye του 1969 των Cream. Πέρυσι το show παρουσιάστηκε ολόκληρο σε box set τεσσάρων CD με τίτλο Goodbye Tour Live 1968 μαζί με άλλες δύο συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα τον Οκτώβριο του 1968 στην Καλιφόρνια (στο Σαν Ντιέγκο και το Όουκλαντ) καθώς και την τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 26 Νοεμβρίου του 1968.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κεντρική φωτογραφία θέματος: Cream in 1967, Ginger Baker, Jack Bruce and Eric Clapton_Wikipedia