Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 οι Craft Spells θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s για να θυμίσουν όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους λατρεύουμε εδώ και δεκαετίες να ακούμε καλή dream pop.

Το Stockton της California μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως η γενέτειρα του σημαντικότερου lo-fi αμερικάνικου συγκροτήματος των ‘90s (σ.σ: τους Pavement) και για τα τρομερά του ποσοστά εγκληματικότητας. Προς τα τέλη του 2009, όμως, ένας 21χρονος που μέχρι τότε πειραματίζονταν στο σαλόνι του σπιτιού του με διάφορους ήχους πάνω σε synths και απλούστατες κιθαριστικές φόρμες, αποφάσισε να βγει από το καβούκι του και να συστηθεί στην μπλογκόσφαιρα ως Craft Spells. Ο λόγος για τον ταλαντούχο Paul Vallesteros, ο οποίος εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την diy αισθητική που είχε κατακλύσει τα μουσικά media του πλανήτη, κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο “Beauty Above All” «αναγκάζοντας» την Captured Tracks να τον εντάξει στο δυναμικό της με συνοπτικές διαδικασίες.

Συμπίπτοντας χρονικά με μία πολύ ποιοτική και δημιουργική φουρνιά indie-pop συγκροτημάτων (πχ: Beach Fossils, Wild Nothing κ.α) οι Craft Spells επένδυσαν σε ευθέως ‘80s γκρουβάτες αναφορές και φωνητικά σαφώς επηρεασμένα από τον Ian Curtis.

Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη full length δουλειά τους με τίτλο “Idle Labor”. Μετακόμισαν αρχικά στο Seattle και λίγο καιρό μετά στο San Francisco, γεγονός που βύθισε τον Vallesteros – όπως ο ίδιος έχει δηλώσει – σε ένα «πολύμηνο καθηλωτικό δημιουργικό αδιέξοδο». Τελικώς, η λύση δόθηκε με το να επιστρέψει στο πατρικό του στο Stockton και να εξερευνήσει τις μουσικές δυνατότητες που θα του έδινε η στενότερη ενασχόλησή του με το πιάνο. Η όλη διαδικασία είχε σαν αποτέλεσμα τη γέννηση της δεύτερη δισκογραφικής δουλειάς των Craft Spells, που συνέστησε στο κοινό έναν πιο θερμό ήχο και πλουσιότερη παραγωγή. Οι κριτικοί υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες το Nausea, σαν μία ανέλπιστη μεταμόρφωση και εξαιρετικό δείγμα της dream pop παράδοσης. Ο lo-fi χαρακτήρας του Craft Spells  παραμένει σταθερός, μόνο που οι ορίζοντες για τον ακροατή είναι πλατύτεροι, πιο περιπετειώδης και σίγουρα συναρπαστικοί. Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου Θα τους δούμε ν’ ανοίγονται μπροστά στα μάτια μας στην σκηνή του six d.o.g.s.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Kid Flicks με full band σύνθεση. Το σχήμα από την Αθήνα κυκλοφόρησε το 2011 το πρώτο του album “Hearts of Gold” μέσω της Inner Ear. Η δεύτερη κυκλοφορία τους με τίτλο “By Typing I Talk, You Don’t Talk” ήρθε το 2012. Το νέο του υλικό επικεντρώνεται σε ένα πολύ δημιουργικό μείγμα ελληνικών και τουρκικών ρυθμών, πιασάρικων pop μελωδιών και ελαφρώς αναρχικών δομών τραγουδοποϊίας που πατάει πάνω σε ένα χαλί από διονυσιακά beats.