Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε συνεργασία με το γαλλικό πολιτιστικό ίδρυμα Le Quartz και τη Λενιώ Κακλέα, φιλοξενεί δημοσιογράφους του γαλλικού Τύπου σε μια βραδιά για το σύγχρονο χορό. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Οι χορογράφοι Μαριέλα Νέστορα, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Κατερίνα Σκιαδά, Κώστας Τσιούκας, συν-χορορογραφούν τα έργα Untitled #1-5, στα πλαίσια του Collective Choreography Project (CCP) – Untitled #1. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με set ηλεκτρονικής μουσικής από την dj, Κ.atou.

Για το Collective Choreography Project (CCP)

H δημιουργία του Untitled #1, έγινε στα πλαίσια ενός residency στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου παρουσιάστηκε πρώτη φορά μαζί με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Κατόπιν παρουσιάστηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Έκφραση, στην Αθήνα (πλατεία Κουμουνδούρου) και στο Ηράκλειο Κρήτης (Πύλη Βηθλεέμ) σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, υπό τον τίτλο Untitled #1- #4.

Στο Collective Choreography Project (CCP) συνεργάζονται χορογράφοι με σημαντικό έργο και διαφορετικά μεταξύ τους στύλ και μεθοδολογία. Το εγχείρημα απαντά στην ανάγκη να δημιουργηθεί η αίσθηση της κοινότητας ανάμεσα στους καλλιτέχνες του χορού.

Στόχοι του project είναι: μια νέα μορφή δημιουργίας μέσα απο τη συνύπαρξη διαφορετικών διαδικασιών και κινητικών γλωσσών, η ανταλλαγή εμπειριών και εργαλείων μεταξύ των χορογράφων, η δημιουργία ενός χώρου που ενισχύει το διάλογο, την επικοινωνία και τη συλλογικότητα, καθώς και η έρευνα του αν η σχέση αυτή μπορεί να δημιουργήσει νέες αισθητικές και μεθόδους. Περισσότερες πληροφορίες: http:// collectivechoreographyproject.wordpress.com

Untitled #1

Xορογράφοι: Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Κατερίνα Σκιαδά, Κώστας Τσιούκας | Performer: Μαριέλα Νέστορα | Ενδυματολόγος: Ντόρα Οικονόμου

Για τη dj K.atou

Η K.atou, ή κατά κόσμο Κατερίνα Μόρτζου, συλλέγει δίσκους ηλεκτρονικής μουσικής από τα δεκαεπτά της, ενώ ξεκίνησε το DJing ένα χρόνο αργότερα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Κέρκυρα έπαιζε μουσική, διοργάνωνε επιτυχημένα πάρτι και είχε τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή. Μετακομίζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνέχισε τη σταδιοδρομία της ως dj με εμφανίσεις σε χώρους της Αθήνας, ενώ συμμετείχε και στο διάσημο Synch Festival (Red Bull Home Groove Stage). Το 2006, το νεοϋορκέζικο label Goosehound τη διόρισε ως «ξένο διπλωμάτη» του. Μετά από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά για « μουσικό διαλογισμό », η K.atou κυκλοφόρησε την πρώτη της δουλειά στο γνωστό βερολινέζικο label Einmaleins musik.

Έκτοτε έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό πραγματοποιώντας περιοδείες στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, σε αμέτρητα after-hours πάρτι του Detroit Electronic Music Festival, αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury Festival και το Rizzla event, από το 2007 έως και σήμερα. Σήμερα η Αθηναία dj έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο με το πάθος της για τη μουσική και τα house διαμάντια από το Σικάγο και το Ντιτρόιτ, που τη συντροφεύουν σε κάθε gig και αποτελούν τη βάση των sets της.

Le Quartz: http://www.lequartz.com