Η LittleFoxes παρουσιάζει το “Claruspuer: το φωτεινό αγόρι” μια παράσταση βρεφικού θεάτρου για θεατές 8 μηνών – 2ετών από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Κυριακή στο Blackbox.

Το έργο

Ένα αγόρι γνωρίζει έναν νέο φίλο, το φως. Υπήρχε πάντοτε γύρω του, αλλά δεν το είχε προσέξει ποτέ πραγματικά. Υπήρχε γύρω του ή υπήρχε μέσα του;

Μαζί ανακαλύπτουν τον ήχο σε όλες του τις μορφές και με όλες του τις ιδιότητες. Παρακινούν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν τον ήχο του σώματος, των αντικειμένων, των οργάνων, τον ρυθμό, την ένταση. Το σκανταλιάρικο φως καθοδηγεί και το ζωηρό αγόρι μαθαίνει, σαν να είναι το φως ο άλλος του εαυτός. Σαν να είναι το φως, η εσωτερική του δύναμη και έμπνευσή του.

Το βρεφικό θέατρο

Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 8 μηνών έως 2 ετών. Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και τα νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη. Στο βρεφικό θέατρο, οι λιλιπούτιοι θεατές απαλλαγμένοι από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένοι από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να παρακολουθούν, να εκφράζονται και γνωρίζουν τον κόσμο και τις αισθήσεις με έναν τρόπο αυθεντικό.

Η ομάδα LittleFoxes

Η ομάδα Littlefoxes δραστηριοποιείται στο θέατρο για βρέφη και νήπια τα τελευταία δύο χρόνια, σε ερευνητικό επίπεδο και σε παραστάσεις casestudy. Μετά από έρευνα σε μεταπτυχιακό επίπεδο για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό, και κατόπιν συνεργασίας με τους δύο σημαντικότερους βρεφικούς θιάσους του Λονδίνου, οι Littlefoxes παρουσιάζουν την πρώτη παράστασή τους στο ευρύ κοινό.

Συντελεστές:

Σύλληψη, σκηνοθεσία, σχεδιασμός φωτισμού: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Παίζει ο Βασίλης Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 40’