Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι ιδιαίτερα περήφανο κάθε χρόνο για τις μουσικές προβολές του – τις προβολές εκείνες, δηλαδή, στις οποίες παρουσιάζουμε μία αγαπημένη μας βωβή ταινία από τον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο κινηματογράφο με πρωτότυπη μουσική, γραμμένη ειδικά για την εκδήλωσή μας.

 

Τηρώντας την ξεχωριστή αυτή παράδοση, την Τρίτη 30 Ιουλίου στο θερινό Κινηματογράφο της Ταινιοθήκης Λαΐς και ώρα 21.00 σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε σε μία βραδιά γεμάτη μουσική και τη μαγεία του μαέστρου Τσάρλι Τσάπλιν, με την προβολή της ταινίας του «Τσίρκο» και την μουσική επένδυση των HisMajestytheKingofSpain.

 

H προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, ενώ η Fischer θα είναι μαζί μας προσφέροντας άφθονη παγωμένη μπύρα.

 

Η ταινία:

Βάζοντας τη δημοφιλή φιγούρα του Αλητάκου να εισχωρεί στο μικρόκοσμο ενός τσίρκου και να επιφέρει την ανατροπή, ο Τσάπλιν υπογράφει στα 1928 ένα πραγματικό κομψοτέχνημα του χιούμορ. Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ «Τσίρκο» παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του, και θα προβληθεί συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από το συγκρότημα των His Majesty the King of Spain. Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ «Τσίρκο» παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του, και θα προβληθεί συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από το συγκρότημα των His Majesty the King of Spain.

 

His Majesty the King of Spain:

OιΗis Majesty the King of Spain είναιτο project τουνεαρούτραγουδοποιούΝεκτάριουΚουβαρά. H σχεδόν εμμονική προσήλωση στο πρώτο επίπεδο ακρόασης, η έντονη χρήση του στοιχείου της επανάληψης και η έμφυτη απέχθεια προς καθετί κυνικό, λειτουργούν σαν άλλοθι για την κατάταξη των συνθέσεών του στην ευρύτερη κατηγορία της Pop, παρά τη συχνή ενσωμάτωση Blues και Folk στοιχείων.