Θέατρο - Χορός / Συνεντεύξεις

Christoph Hagel: Η εκρηκτική συνάντηση του Μότσαρτ με το Breakdance!

Ο Christoph Hagel μιλά για το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα “Breakin’ Mozart” που έρχεται να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους με την πρωτότυπη χορογραφία του και την υπέροχη μουσική του!

Ο Βερολινέζος σκηνοθέτης Christoph Hagel θεωρείται ο “βασιλιάς” του Cross over, της καλλιτεχνικής άποψης δηλαδή που συνδυάζει φαινομενικά αντίθετα ή αταίριαστα στυλ. Οι σκηνοθεσίες του γίνονται πάντα θέμα συζήτησης, αποσπούν βραβεία και εξασφαλίζουν την απόλυτη συμμετοχή του κοινού.

Εδώ, απαντά σε μερικά ερωτήματα γύρω από το σόου που σκηνοθέτησε με τίτλο “Βreakin’ Mozart” το οποίο θα έχουμε την τύχη να δούμε και στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


– Πώς μπορείτε να εξηγήσετε την επιτυχία του Breakin’ Mozart;

Ο συνδυασμός του Urban Dance με την κλασική μουσική είναι ιδιαίτερα επιτυχής στην παράσταση Breakin’ Mozart, επειδή το σόου αυτό είναι πάνω από όλα ψυχαγωγικό. Αυτό οφείλεται από την μια πλευρά στον Μότσαρτ, από την άλλη πλευρά στους χορευτές DDC, που είναι μια πολύ ξεχωριστή ομάδα ψυχαγωγίας. Αυτό ταιριάζει ιδιαίτερα στον Μότσαρτ.

– Γιατί αφορά τους νέους σήμερα;

Από τη μία ο Μότσαρτ έγραψε πολλά «πιασάρικα» κομμάτια, πολλά Hits, τα οποία ακούγονται όλα στο σόου, από την άλλη προσελκύουν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους οι χορογραφίες breakdance και τα εντυπωσιακά ακροβατικά.

– Γιατί αφορά τους μεγαλύτερους;

Το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό έρχεται σε αυτό το σόου, γιατί παρουσιάζονται τα κομμάτια του Μότσαρτ πολύ διαφορετικά, αυτή τη φορά πολύ ποιο ζωντανά και άμεσα. Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία σε σχέση με την όπερα ή τη συναυλία! Και βλέπουν κάτι που συνήθως δεν γνωρίζουν: Breakdance!

– Τι σας εμπνέει για αυτό το «πάντρεμα» του κλασικού με το μοντέρνο;

Με ενδιέφερε πολύ να ανακαλύψουμε νέες δυνατότητες  της κλασικής  μουσικής αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του Urban Dance  και γιατί όχι και να το εξελίξουμε.

– Πόσο δύσκολο ήταν να συνδυαστούν οι σύγχρονες χορογραφίες breakdance με κλασική μουσική;

Στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο δύσκολο. Στην περίπτωση των DDC βέβαια είχα να αντιμετωπίσω το πολύ νεαρό της ηλικίας τους (όταν αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την παράσταση το 2013) – χρειάστηκε κάποιος χρόνος προτού να νοιώσουν στον κόσμο του Μότσαρτ σαν στο σπίτι τους… Αυτό σήμερα ποια είναι εντελώς διαφορετικό.

– Το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στο κοινό;

Λοιπόν, τώρα πιστεύω ότι η υψηλή κουλτούρα και η κουλτούρα των νέων, ότι η τέχνη και η ψυχαγωγία, ότι το παρελθόν και το παρόν δεν είναι τόσο μακριά όσο συνήθως σκεφτόμαστε.

– Μετά τον Bach και τον Mozart, τι;

Μαζί με τους DDC πέρυσι υλοποιήσαμε ένα άλλο μας σχέδιο για τον Wagner. Κανείς θα πει ότι αυτό ταιριάζει πολύ λιγότερο από ότι ο Μότσαρτ, αλλά όχι! Είναι ένα υπέροχο σόου, πολύ διαφορετικό από το Breakin’ Μότσαρτ, αλλά εξίσου δυνατό.


Πληροφορίες παράστασης: Το Breakin’ Mozart θα παρουσιαστεί στην Αθήνα την Πέμπτη 29 Ιουνίου και στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 30 Ιουνίου. | Προπώληση: www.ticketservices.gr

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr