Μια εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου ‘ΩΘΗΣΗ’ πρόκειται να λάβει χώρα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί ως τις 15.30 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του σχολείου στη Σταμάτα.

Οι μαθητές διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘Ελπίδα’, ένα πρωτοπόρο και φιλότεχνο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ‘Ελπίδα’.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του πνεύματος των Χριστουγέννων, μέσα από την ευαισθητοποίηση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα εθελοντισμού, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Η ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός πως οι ίδιοι οι μαθητές σχεδιάζουν και δημιουργούν όσα προσφέρουν, παρακολουθώντας από κοντά όλη τη διαδικασία κατασκευής των προϊόντων τους. Κοσμήματα, γούρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, βιολογικά αρωματικά σαπούνια, παραδοσιακά γλυκίσματα και second-hand βιβλία, είναι μόνο μερικά από τα πολύτιμα αγαθά που θα προσφέρονται στους επισκέπτες του κοινωφελούς Bazaar.

Την εκδήλωση αγκαλιάζουν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της χορωδίας των μαθητών του Σχολείου, της Χορωδίας των μαθητών της Σχολής Μάνου και της Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η παρουσία σας πολύ ουσιαστική!

Christmas Market – Πρόγραμμα Δράσεων & Εκδηλώσεων

• Γούρια φιλοτεχνημένα από τους μαθητές μας

Οι μαθητές προτείνουν σχέδια για το γούρι-κόσμημα του 2016 εμπνευσμένα από το όραμα της ‘Ελπίδας’. Κατόπιν επιλογής του Εικαστικού Τμήματος του Σχολείου, θα μετατραπούν σε καλούπια και θα αποσταλούν σε χυτήριο. Οι μαθητές συμμετέχουν σε όλη την διαδικασία από την σύλληψη της ιδέας, την μετατροπή των σχεδίων σε καλούπια, την αποστολή στο χυτήριο και την διαδικασία συσκευασίας και προώθησης στο Bazaar.

• Εργαστήριο κατασκευής αρωματικών σαπουνιών

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού ομίλου του Σχολείου οι μαθητές δημιουργούν βιολογικά σαπούνια χρησιμοποιώντας βότανα που οι ίδιοι έχουν καλλιεργήσει και φροντίσει στον σχολικό βοτανόκηπο. Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε όλη την διαδικασία κατασκευής σαπουνιών, συσκευασίας και προώθησης στο Bazaar.

• Παραδοσιακό καφενείο

Μέσα από ένα ειδικόproject οι μαθητές γνωρίζουν την ελληνική παράδοση με ιδιαίτερη αναφορά στο παλιό καφενείο, παντοπωλείο και γαλακτοπωλείο. Οι μαθητές θα επεξεργαστούν παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης και θα στήσουν παραδοσιακό καφενείο και παντοπωλείο.

• ChristmasFactory

Οι μαθητές κατασκευάζουν σε εργαστήρια χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπισκοτόσπιτα τα οποία πωλούνται στο Bazaar.

• Αλεύρι και ζάχαρη

Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για τους μικρούς μας φίλους. Ελάτε να φτιάξετε επί τόπου το δικό σας cupcake!

• Biblioteca

Μια ευκαιρία νέας ζωής σε βιβλία διαβασμένα και αγαπημένα. Οι μαθητές αντιλαμβάνονται την αξία της ‘ανακύκλωσης’ ενός πολύτιμου βιβλίου στα χέρια ενός νέου κατόχου.

• PetitParis

Το Γαλλικό μας κιόσκι όπου μπορείτε να απολαύσετε κρέπες, ζεστή σοκολάτα και γαλλικό καφέ.

• Othisifest

Το Γερμανικό μας κιόσκι όπου μπορείτε να απολαύσετε hotdogs, gluwein και βάφλες.

• Μικροί θησαυροί

Περίπτερο με μικρούς θησαυρούς για τη γυναίκα.

• Ήχοι Χριστουγέννων

Μουσική και χριστουγεννιάτικη χορωδία από τους μαθητές του Σχολείουμας, την Χορωδία των μαθητών της Σχολής Μάνου και τη Χορωδία Δήμου Κηφισιάς

• c-Ω-mmunication

Η ομάδα Νεανικής επιχειρηματικότητας του Σχολείου θα αναλάβει την επικοινωνία της εκδήλωσης σχεδιάζοντας την προώθησή της μέσα και έξω από την Σχολική κοινότητα.

• Λαχειοφόρος

Οι μαθητές εμπλέκονται στην αναζήτηση μέσα και έξω από την Σχολική κοινότητα χορηγών που θα ενισχύσουν την Λαχειοφόρο Αγορά. Ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια με δωροεπιταγές, προϊόντα ή υπηρεσίες.

• Lovelyhome.gr

Η εταιρεία lovelyhome.gr για δεύτερη χρονιά χορηγεί τον στολισμό της εκδήλωσης δημιουργώντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Διακοσμήστε γιορτινά το σπίτι σας με τις δημιουργικές ιδέες και τα μοναδικά είδη σπιτιού που θα βρείτε στο περίπτερό τους.