Το Azimuth and Elevation είναι μια εγκατάσταση από σχέδια, χαραγμένες ατσάλινες επιφάνιες και μεταξοτυπίες της Christina Mamakos. Mέσω της αλληλοεπικάλυψης και του συνδυασμού εικόνων οι οποίες προέρχονται από μελέτες που μεταγράφουν την πράξη της μέτρησης και τις ουράνιες μορφές, η Mamakos διερευνά τις έννοιες του άμετρου, του μη απτού – σημείων αποδόμησης.

Εξετάζει τις σχέσεις μεταξύ του εδώ και του εκεί, μέτρησης και απόστασης – όρασης, φωτός και σκέψης. Η εγκατάσταση συνοδεύεται από ένα παράλληλο κείμενο της Isobel Wohl που παρεισφρέει στο έργο μυσταγωγικά με εννέα μικρές ιστορίες, διερευνώντας τη σχέση μεταξύ κειμένου και εικόνας.

Christina Mamakos

Η Christina Mamakos είναι εικαστικός και ερευνήτρια. Η δουλειά της προκύπτει από τον συνδυασμό μέσων και υλικών, εστιάζοντας στους τομείς της σύγχρονης ζωγραφικής και της γραφής, καθώς και σε ευρύτερα ερωτήματα που αφορούν στις πρακτικές της εννοιολογικής ζωγραφικής.

Έχει πάρει το PhD της από το Royal College of Art, το MA της από τη Σχολή Καλών Τεχνών Ruskin στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το BA της από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Έχει εκθέσει στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα, το Ντουμπάι, την Ινδία και την Κίνα. Είναι Senior Lecturer Καλών Τεχνών στο Winchester School of Art (University of Southampton UK) και έχει έδρα το Λονδίνο.

Η Isobel Wohl είναι συγγραφέας και εικαστικός. Το πρώτο μυθιστόρημά της, Cold New Climate, κυκλοφόρησε από την Weatherglass Books τον Απρίλιο του 2021. Ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια: Πάνος Ματθαίου, Βασιλική Παναγιωτοπούλου