Αγναντεύεις από το μπαλκόνι σου το Hong Kong. Χαμηλώνεις τα μάτια σου για να αντικρίσεις την κίνηση στην λεωφόρο. Σαν να άφησες ένα τσούρμο παιδάκια να οδηγούν, δημιουργούν μποτιλιαρίσματα για το τίποτα.

Το βράδυ τους βλέπεις όλους και τα βιώνεις όλα. 3 είδη ανθρώπων υπάρχουν. Οι “χωριάτες” που μέχρι πρόσφατα ήταν σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό, δίχως ρεύμα, με νερό από πηγάδι, που περπατούν και φτύνουν με κάθε ευκαιρία, είναι αγενείς, σκληροτράχηλοι και αδιάκριτοι. Είναι επίσης οι μορφωμένοι αστοί, ευγενικοί και ευπαρουσίαστοι, αρκετά ταξιδεμένοι οι περισσότεροι. Είναι και οι νεόπλουτοι, δισεκατομμυριούχοι, που κάνουν τους “δικούς” μας νεόπλουτους, εκείνη τη σιχαμένη φάρα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, να μοιάζουν συμπαθητικοί.

Όταν οι δικοί μας πετάγονταν για έναν καφέ στη Μάλτα ή για να δουν την Εθνική μας στην Πορτογαλία, εδώ αγοράζουν ιδιωτικά τζετ, έχουν 12μετρες λιμουζίνες, φοράνε καπέλα και κάθε λογής κοσμήματα, πετάγονται για καφέ στη Νέα Υόρκη και με την ευκαιρία αγοράζουν ένα διαμερισματάκι. Θέλουν τόσο πολύ να μοιάσουν στη Δύση και τους Δυτικούς, που προκαλεί θλίψη. Προς το παρόν, θέλουν να γίνουν Hong Kong στην θέση του Hong Kong και όπως όλα δείχνουν, θα το καταφέρουν. Τα βράδια, ολόκληρες παρέες, με κινέζες που ομορφότερες δεν θα δεις εύκολα, πίνουν κοκτέιλ, κάθονται νωχελικά και μέχρι την ώρα που θα φύγουν “τσατάρουν” στο WeChat και βγάζουν χιλιάδες “σέλφι”. Στο ενδιάμεσο μπορεί να ανταλλάξουν και κάποια κουβέντα.

Οι δρόμοι στις λαϊκές συνοικίες μοσχομυρίζουν από τα άπειρα μπαχαρικά, κουζίνες πικάντικες από τα νότια, πιο γλυκές από τα βόρεια, ακρίδες και λογής περίεργα από τα δυτικά, την ενδοχώρα δηλαδή… Αν σιχαίνεσαι δεν πλησιάζεις, αν είσαι τολμηρός θα δικαιωθείς. Και φυσικά, ό,τι ήξερες απλά δεν ισχύει. Μακριά απο μια Ευρώπη διχασμένη και απογοητευτική, η έμπνευση κρύβεται εδώ γύρω. Στην παλιά αυτή γειτονιά του κινέζικου Σεντζέν, στο διπλανό Βιετνάμ, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Εις το επανιδείν!

Info: Ο Cayetano, είναι μουσικός και παραγωγός απο τη Θεσσαλονίκη. Έχει στο ενεργητικό του 6+2 προσωπικούς δίσκους, υπέγραψε σε ισάριθμες παραγωγές, έχει δώσει αμέτρητες συναυλίες και επίσης αμέτρητες φορές έχει παίξει ως DJ. Οι μουσικές για θέατρο, κινηματογράφο και διαφημίσεις είναι το άλλο του μισό. Και καθώς αντλεί την έμπνευση του απο την καθημερινότητα και τα ταξίδια, βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Κίνα με σκοπό την εξερεύνηση νέων ήχων και εικόνων. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο “The Right Time” κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου απο την Klik Records.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.cayetanomusic.com
www.facebook.com/cayetanomusic
www.soundcloud.com/cayetano
www.youtube.com/user/cayetanomusictv
www.instagram.com/cayetanomusic

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 34