Το Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών παρουσιάζει στη Λέσβο και τη Χίο την παράσταση Carmen του Georges Bizet, από τη ομάδα Oper(O)

Η Κάρμεν της ομάδας Οπερ(Ο) ξαφνιάζει και προκαλεί τους γνώστες με τις ελευθερίες που παίρνει και τις αποστάσεις που κρατά από τις κλασικές φόρμες ανεβάσματος όπερας. Ταυτόχρονα, όμως, το υψηλών προδιαγραφών καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ενθουσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές και λειτουργεί ως ερέθισμα, ώστε και το μη εξοικειωμένο με το είδος κοινό να τη γνωρίσει, να την καταλάβει και να την αγαπήσει.

Τι ποιο «ανοίκειο», ιδιαίτερα για το ελληνικό κοινό, από έναν Τορεαδόρ και μια Κάρμεν που τραγουδούν τις πασίγνωστες άριές τους, όχι στην ιταλική σκηνή ενός κλειστού θεάτρου αλλά στη μέση μιας πλατείας;

Η ομάδα Oper(O) δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2008 από νέους Έλληνες ταλαντού¬χους λυρικούς τραγουδιστές, με στόχο να σπάσουν τις συμβάσεις που περιχαρακώ¬νουν την όπερα. Σ’ αυτούς, ήρθαν να προστεθούν μουσικοί, εικαστικοί, σκηνογράφοι και video-καλλιτέχνες, που είχαν έργο και καριέρα ο καθένας, στον τομέα του.Με στόχο τη δημιουργία ενός μουσικού, θεατρικού και εικαστικού γεγονότος υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων η ομάδα στράφηκε για τις παραστάσεις της σε απρόσμενους, κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πλατείες, παραδοσιακά μνημεία. Αυτήν την περίοδο η ομάδα Οper(O) προετοιμάζει την όπερα Traviata του G. Verdi.

Συντελεστές: Μουσική προετοιμασία – Συνοδεία: Πάνος Λουμάκης, Χορογραφία – Κίνηση: Μαρία Αδαμοπούλου, Σκηνικά – Video: Μανώλης Χάρος, Κοστούμια: Φράνκα Παπανδρέου.

Ερμηνεύουν: Εριφίλη Γιαννακοπούλου, μέτζο-σοπράνο Νίκος Καραγκιαούρης, βαρύτονος, Λητώ Μεσσήνη, σοπράνο Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος, Ελένη Σωτηρίου, μέτζο-σοπράνο Γιώργος Τζιουβάρας, τενόρος, Λευτέρης Χαρέλλης, τενόρος