Ο Ειλισσός – Μικροχώρος Τέχνης παρουσιάζει στις 2 – 4 Απριλίου 2015 την παράσταση Candid με τις Βανιώ Παπαδέλλη και Τάνια Μπατζόγλου.

Περίληψη

Δυο φίλες συναντιούνται σ’ένα σπίτι-θέατρο για να στήσουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι θάρρους και αλήθειας. Η σχέση τους δοκιμάζεται από συνεχείς συγκρίσεις, σκοτεινές σκέψεις και συγκρούσεις. Η καθεμία καθρεφτίζεται στα μάτια, το σώμα και τα λόγια της άλλης φέρνοντας στην επιφάνεια και ανακατεύοντας μνήμες από προηγούμενες σχέσεις, αληθινές, μυθικές και φανταστικές. Μέσα από αινιγματικές αναμετρήσεις, οι δυο φίλες ξεσκεπάζουν την ανάγκη τους να ταυτιστούν και ταυτόχρονα να διαφέρουν. Η αμοιβαία ειλικρίνεια είναι αυτή που τις φέρνει  αντιμέτωπες αλλά και που ουσιαστικά τις κρατά ενωμένες.

Μέσα από ένα συνδυασμό καθημερινού και αφαιρετικού λόγου, έντονης σωματικότητας, μεταμόρφωση του χώρου σε εγκατάσταση και χρήση βίντεο, η παράσταση πραγματεύεται την πολυπλοκότητα των γυναικείων σχέσεων όπως τις βιώνουμε και παρατηρούμε γύρω μας.

Οι δύο περφομέρ έχουν θέσει σαν στόχο να επαναλαμβάνουν αυτό το «παιχνίδι» μπροστά σε κοινό τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο, προσδίδοντας έτσι στην παράστασή τους διαστάσεις τελετουργίας.