Το Stigma Lab, «Η Πρώτη Στέγη της Τέχνης του Δρόμου» φιλοξενεί τον μήνα Φεβρουάριο τους ΒΑ 17, μια ομάδα καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε …

το 2011 στην Αθήνα και αποτελείται από τους:  Έρση Βαρβέρη, Κωνσταντίνο Λιανό, Ανδρέα Χρονόπουλο και Σωτήρη Φωκέα. Μαζί με τους  Μίου, Poison & Tesla Lab θα παρουσιάσουν την έκθεση  Brodmann Area 17 – who is Brodmann?

Η έκθεση αυτή είναι μια προσπάθεια της ομάδας να συνδυάσει όλα τα στοιχεία της σε έναν ενιαίο χώρο με πολλά, διαφορετικά στυλ, τεχνοτροπίες και τεχνικές. Ένας φόρος τιμής στον Korbinian Brodmann, για πολλούς ο πρώτος public artist της ιστορίας.

Ο Brodmann, γόνος αστικής οικογένειας έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του γνωστός νευροχειρουργός της εποχής, επιθυμούσε να δει το γιό του να συνεχίζει το έργο του. Ο νεαρός Korbinian Brodmann είχε εκφράσει ήδη τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δε δεχόταν ν\’ ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του. Σε ηλικία 21 ετών έφυγε από το σπίτι του για ν\’ αναζητήσει το όνειρο του στα μοναχικά λιβάδια της Ελβετίας.

Εκεί, συνδιαλέχτηκε με τα στοιχεία της φύσης και ανακάλυψε το δρόμο του προς τη τέχνη. Άρχισε χαρτογραφώντας το τοπίο, ενώ έκανε πικ-νικ. Έχοντας χαρτογραφήσει όλη την Ελβετία, ο Brodmann κατάλαβε πως η τέχνη του έπρεπε να γίνει πιο προσωπική. Καθώς προσπαθούσε να σκαλίσει ένα tag, γλίστρησε σε μια πλαγία από παγωμένο χιόνι και χτύπησε σ\’ ένα βράχο το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Πολύ αργότερα ο Brodmann θα καταλάβει ότι το ατύχημα είχε γίνει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο Korbinian ξαναγεννήθηκε ως ο πατέρας του.

Αναρρώνοντας από το χτύπημα, ο Brodmann, αποφάσισε να ενώσει τις άριστες χαρτογραφικές τεχνικές του με τις επιστημονικές γνώσεις του πατέρα του, προκειμένου να δημιουργήσει ένα χάρτη για τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τον εγκέφαλο!