Το Σάββατο 20 Ιουνίου το περιοδικό Υποβρύχιο και το bCreative υποδέχονται στο Στάβλο στο Θησείο την Banda MACAMBA για ένα live, με τo απόλυτο Brazilian soundtrack του καλοκαιριού!

Η Banda Macamba δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008, όταν δύο νέοι μουσικοί από τη Βραζιλία, ο Fabio Cruz και ο Ericsson Lapa γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Γρήγορα πλαισιώθηκαν από Έλληνες μουσικούς και το σχήμα έλαβε την οριστική του μορφή αποτελούμενο από τα εξής μέλη: Fabio Cruz (κιθάρα, φωνή, εφέ), Ericsson Lapa (ηλεκτρική κιθάρα, δεύτερη φωνή), Σταύρος Κονταράτος (surdos, repique, pandeiro), Νίκος Μαρτζιώκας (congas, κρουστά), Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (drums), Βασίλης Θεοδωρόπουλος (μπάσο), Δημήτρης Αμερικάνος (cuica, κρουστά, εφέ).

Η μουσική τους περιγράφεται ως samba rock, funk και sambareggae με στοιχεία forro και maracatu, προέρχεται πάντως αποκλειστικά από τη Βραζιλία. Αυτό είναι άλλωστε που τους κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα μουσικά σχήματα. Το μοναδικό ρεπερτόριό τους, εκτός από πρωτότυπες συνθέσεις των ίδιων, περιέχει αφενός διασκευές των κλασικών βραζιλιάνων μουσικών (Caetano Veloso, Gilberto Gil, Jorge Ben) και αφετέρου κομμάτια αγνώστων στην Ελλάδα καλλιτεχνών (Lenine, Zeca Baleiro). Με ρυθμούς από Ilκ Aiyκ και Olodum μας ταξιδεύουν στη Bahia, ενώ είναι οι πρώτοι που παρουσιάζουν στο ελληνικό μουσικό κοινό το κίνημα Mangue beat.

Το ανοιχτό δημιουργικό κάλεσμα bCREATIVE του περιοδικού ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ περιλαμβάνει videoart, animation, φωτογραφία, κόμικς, ζωγραφική, εικονογράφηση, γραφιστική, σκίτσο, κατασκευές, graffiti και μπορεί να πάρει  μέρος οποιοσδήποτε στέλνοντας τα έργα του στο [email protected] ή επικοινωνώντας με το περιοδικό Υποβρύχιο στο 210-2131127. Απευθύνεται κυρίως σε νέους δημιουργούς.