Βραβευμένοι στο Grand Prix Μαρία Κάλλας, νέοι λυρικοί καλλιτέχνες τραγουδούν στην καθιερωμένη 32η συναυλία του Ατενέουμ, στη μνήμη της μεγάλης Μαρίας Κάλλας, στις 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σκοπός του Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας δεν είναι μόνο η ανάδειξη νέων μουσικών αλλά και η προώθηση τους σε διεθνείς σκηνές. Την δύσκολη αυτή υποχρέωση –  πολύ δυσκολότερη από τη διοργάνωση του διαγωνισμού – το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ επιτελεί από το 1975 και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας μας προσκαλεί να απολαύσουμε στη συναυλία – αφιέρωμα στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Συγκεκριμένα η σοπράνο Dinara Alieva (Ντινάρα Αλίεβα), από το Αζερμπαϊζάν, η μέτζο σοπράνο Vardhui Khachatryan (Βαρντούι Κατσατριάν), από την Αρμενία, ο τενόρος Jaesig Lee (Γιάεσιγκ Λι) , και ο βαρύτονος Jung-Hyun Moon (Γιούνγκ Χουν Μουν), από τη Ν. Κορέα, όλοι βραβευμένοι στο διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας, με πολύ αξιόλογη καριέρα και πολλές ακόμα διεθνείς βραβεύσεις, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με τις ομορφότερες άριες, ντουέτα και σύνολα από όπερες των G. Verdi, G. Rossini, G. Donizzetti G. Puccini κ.α.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  τους τέσσερεις αυτούς νεώτερους καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού, που αποτελούν το νέο δυναμικό της όπερας σε όλο τον κόσμο, θα συνοδεύσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη.