Οι ήρωες δεν χρειάζεται να έχουν τρομερές ιδιότητες και σπάνιες δυνάμεις. Μοιάζουν σε εμάς, την οικογένεια και τους φίλους μας πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. Στο βιβλιοπωλείο Mind the book θα ανακαλύψουμε τις ικανότητες που κρύβει μέσα του ο καθένας κι η καθεμία από εμάς σε μια μοναδική γιορτή γεμάτη δημιουργία, έμπνευση και φαντασία.
Σας περιμένουμε με χαρά στις τελευταίες ηρωικές συναντήσεις με βιβλία του φεστιβάλ BOOKPOINTS!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

13.00 μμ “Η παραμυθού της Σελήνης” (Εκδόσεις Καστανιώτη)

Τι συμβαίνει όταν η Παραμυθού της Σελήνης επισκέπτεται “το χωριό που δε νυχτώνει ποτέ”; Θα ταξιδέψει τα παιδιά στον κόσμο των παραμυθιών και θα τους χαρίσει ολόδικα τους παραμύθια! Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι πως θα γνωρίσουν για πρώτη φορά την ομορφιά της νύχτας, τη μαγεία των αστερίων και του φεγγαριού…

Η τρυφερή ιστορία της Παραμυθούς της Σελήνης ζωντανεύει, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της παιδικής λέσχης ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου Mind the book, και θεατές όλους όσους αγαπούν τα παραμύθια. Στην παρέα μας θα βρίσκεται και η συγγραφέας του βιβλίου, Βάγια Παπαποστόλου.

Για παιδιά ηλικίας από 3 ετών

5.00 μμ «Δεν» (Εκδόσεις Πατάκη)

Κάποια παιδιά ζουν σε ευτυχισμένες οικογένειες, έχουν όποιο φαγητό λαχταρίσουν, ταξιδεύουν σε όμορφα μέρη και μαθαίνουν καινούρια πράγματα στο σχολειό. Κάποια άλλα.. ΔΕΝ. Ας πετάξουμε όλοι μαζί εκεί που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, εκεί που δεν υπάρχουν ΔΕΝ με αφορμή το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Γιατί καθένας από μας μπορεί να τα καταφέρει με τη βοήθεια του μυστικού που θα σας αποκαλύψουμε!
Αφήγηση παραμυθιού – εικαστικό εργαστήρι.

Συντονισμός: Κωνσταντίνα Βικοπούλου εκπαιδευτικός – Δήμητρα Ντζάνη εικαστικός

Για παιδιά ηλικίας από 6 ετών.

7:00 μμ «Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο” (Εκδόσεις Βάρφη)

Ο Ευκλείδης είναι ένα συνηθισμένο αγόρι 11 χρονών, που αγαπάει τα Μαθηματικά. Όταν όμως θα επισκεφτεί τον άρρωστο παππού του, συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Παίρνει το κλειδί για το επτασφράγιστο και πάντα κλειδωμένο υπόγειο. Εκεί, ανάμεσα σε χάρτες και μπαούλα, θα ανακαλύψει… κάτι απίθανο! Ο συγγραφέας, Φώτης Γιάντσιος θα είναι μαζί μας και θα μας ταξιδέψει σε πόλεις πέρα από κάθε φαντασία! Μαζί του θα λύσουμε τους πιο απίθανους γρίφους και θ’ απαντήσουμε στα πιο τρελά αινίγματα για να βοηθήσουμε τον μικρό ήρωα Ευκλείδη στην περιπέτειά του.

Για παιδιά ηλικίας από 9 ετών


Εκτός όμως από τους επισκέπτες, στο φεστιβάλ αυτό θα αισθανθούν κι άλλα παιδιά ήρωες και ηρωίδες! Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Mindthebook θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο, είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στη Δημοτική βιβλιοθήκη του Εύοσμου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν περίπου μια ώρα.