Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ  Bookpoints – Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα, όπου θα συναντήσουμε ήρωες και ηρωίδες βιβλίων που αγαπήθηκαν τόσο ώστε να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και να πάρουν σάρκα και οστά!


Ας ξαναζωντανέψουμε, λοιπόν, όλοι μαζί ξανά τους κινηματογραφικούς ήρωες που ξεπήδησαν από τις σελίδες των βιβλίων στη μεγάλη οθόνη και ας τους υποδεχτούμε όπως τους αξίζει, με πολύ παιχνίδι, μουσική, απίθανες κατασκευές και φαντασμαγορικά δρώμενα!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

11: 00πμ «Το όνειρο του Πινόκιο» (εκδόσεις Μεταίχμιο)
Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι… Με έμπνευση την κλασική ιστορία του Πινόκιο θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί, ως άλλοι Τζεπέτο, τον μικρό μας ήρωα και θα παίξουμε μαζί του. Μέσα από εικαστικές δημιουργίες και μουσικοκινητικά παιχνίδια οι μικροί μας φίλοι θα ζήσουν την ιστορία του Πινόκιο με πρωταγωνιστές τους ίδιους.
Συντονίζει η μουσειοπαιδαγωγός Δέσποινα Τσιπτσέ (fonsperitiae)και η μουσικοπαιδαγωγός Τίνα Μαργαρίτη (εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής)
Για παιδιά ηλικίας από 3 ως 6 ετών

5:00μμ «Στη χώρα των…θαυμάτων» (εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη)
Μαζί με την Αλίκη θα ταξιδέψουμε στη Χώρα των θαυμάτων, θα συναντήσουμε τη Βασίλισσα Κούπα, τα τραπουλόχαρτά της και θα φτιάξουμε με τον Τρελό Καπελά περίεργα ονειρικά καπέλα! Ας γνωρίσουμε τον απίθανο κόσμο του βιβλίου μέσα από παιχνίδι και κατασκευές!
Συντονίζει η εικαστικός Ιωάννα Κυριακού (εργαστήριο ζωγραφικής Πάπε Μόε)
Για παιδιά ηλικίας από 5 ως 8 ετών

7:00μμ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» (εκδόσεις Ψυχογιός)
Η πασίγνωστη ιστορία του Τσάρλι και του Εργοστασίου Σοκολάτας του Willy Wonka θα ξαναζωντανέψει μέσα από ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι, χορό και γλυκές σοκολατένιες «δοκιμασίες». Τα παιδιά θα αποκτήσουν το πολυπόθητο χρυσό εισιτήριο, θα συναντήσουν από κοντά τον πιο λαχταριστό σοκολατένιο καταρράκτη και θα φτιάξουν τα δικά τους γλυκά με τη βοήθεια του ζαχαροπλαστείου Galaxy.
Συντονίστρια: Αντωνοπούλου Κωνσταντίνα (ηθοποιός, εμψυχώτρια) μέλος της θεατρικής ομάδας ”Μικρός Βορράς”.
Μουσικό σχήμα: Tiny – Two (Κατερίνα Αντωνίου- φωνή , Γιάννης Πούλιος – κιθάρα, Δημήτρης Ράπτης – κρουστά)
Για παιδιά ηλικίας από 7 ετών και πάνω


Εκτός όμως από τους επισκέπτες, στο φεστιβάλ αυτό θα αισθανθούν κι άλλα παιδιά ήρωες και ηρωίδες!
Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο, είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.