Η πρόεδρος της επιτροπής του Booker είπε για το Prophet Song: «Από την πρώτη στιγμή το βιβλίο μας αναγκάζει να βγούμε από τον εφησυχασμό μας, καθώς παρακολουθούμε τoν αγώνα μιας γυναίκας που προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά της. Από τις πρώτες σελίδες νιώσαμε ανήσυχοι, βυθιστήκαμε στη σκοτεινή κλειστοφοβία του δραματικού κόσμου του Lynch. […] Η γλώσσα του είναι ποιητική και εντυπωσιάζει, χρησιμοποιώντας την επανάληψη και επαναλαμβανόμενα μοτίβα για να δημιουργήσει μια συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης. Πρόκειται για μια συγκινητική αφήγηση, συναρπαστική και τολμηρή. Το Prophet Song αποτυπώνει γλαφυρά τις ανησυχίες του σήμερα. Οι αναγνώστες θα το βρουν συγκλονιστικό, αληθινό και δεν θα ξεχάσουν εύκολα τα μηνύματά του».

Η υπόθεση του βιβλίου “Prophet Song”

Μια σκοτεινή, βροχερή βραδιά στο Δουβλίνο, η επιστήμονας και μητέρα τεσσάρων παιδιών Eilish Stack ανοίγει την εξώπορτά της και βλέπει δύο αξιωματικούς της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας της Ιρλανδίας που έχουν έρθει για να ανακρίνουν τον σύζυγό της. Η Ιρλανδία καταρρέει. Η χώρα βρίσκεται στα χέρια μιας αυταρχικής κυβέρνησης και όταν ο σύζυγός της εξαφανίζεται, η Eilish βρίσκεται παγιδευμένη σε μια σαθρή κοινωνία. Πόσο μακριά θα φτάσει για να σώσει την οικογένειά της; Και τι –ή ποιους– είναι διατεθειμένη να αφήσει πίσω της;

Οι σκηνές που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο είναι τόσο παράξενες και ακραίες που μονάχα από την εποχή μας θα μπορούσαν να έχουν προέλθει. Απολαυστικό, τρομακτικό και προκλητικό, το Prophet Song είναι ένα πρωτοποριακό βιβλίο που μιλά για την κρίσιμη κατάσταση μιας χώρας και ταυτόχρονα ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο για τον αγώνα μιας μητερας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

Ο Ιρλανδός Πολ Λιντς (Paul Lynch) είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων. Τα βιβλία του έχουν βραβευτεί τόσο στη χώρα του του όσο και στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: 

Βραβείο Booker 2023: Νικητής ο Πολ Λιντς για το βιβλίο του «Προφητικό Τραγούδι»