Η Αμερικανίδα χορεύτρια Μπόμπι Τζιν πέρασε μια δεκαετία ως η πρώτη χορεύτρια της Batsheva Dance Company, στο Ισραήλ. Η ταινία την ακολουθεί όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει τον μέντορά της και χορογράφο, Οχάντ Ναχαρίν, και να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Η πολυετής συνεργασία της με τον διάσημο χορογράφο διαμόρφωσε ριζικά τόσο την προσωπική και όσο και την επαγγελματικής της ζωή, γι’ αυτό και η απόφαση της να φύγει και να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

H Μπόμπι χρησιμοποιεί τον αποχωρισμό ως δύναμη και έμπνευση, επιτρέποντάς της να δει τον κόσμο και τον χορό μέσα από έναν νέο πρίσμα. Όταν επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο αρχίζει να δουλεύει σόλο χορογραφίες ενσωματώνοντας σε αυτές όλη την εμπειρία της, δημιουργώντας έτσι πρωτοποριακά κομμάτια. Η φυσική χάρη και η απλότητά της εμπνέουν κάθε σκηνή, καθιστώντας την ταινία μια μαγευτική και ανοιχτή εμπειρία για τον θεατή.

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα

Η Elvira Lind αποφοίτησε από το City Varsity στο Κέιπ Τάουν το 2006, με ειδίκευση στο ντοκιμαντέρ. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο σε διαφορετικές ηπείρους. Το πρώτο της ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο “Songs for Alexis”, προβλήθηκε στο IDFA το 2014 και έχει λάβει το βραβείο CPH: DOX New Talent (2015).

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών.

Σκηνοθεσία: Elvira Lind / 58’ / 2017 / Δανία, Σουηδία, Ισραήλ, ΗΠΑ