Ο χώρος τέχνης  «Ώχρα Μπλε»  παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “Blooming girls and boys” της Ισμήνης Μπονάτσου  την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 και ώρα 8.00 μ.μ.

Κεντρικό θέμα των έργων της έκθεσης είναι η ανθρώπινη μορφή, που παρουσιάζεται με δύο τρόπους. Σύγχρονες καθημερινές φιγούρες στεφανωμένες με άνθη και φυτά, παραπέμπουν σε ανθοφορία, καρποφορία, ζευγάρωμα αλλά και θυσία. Άλλες φορές οι φιγούρες παρουσιάζονται μέσα από εμβληματικές μορφές της Ιστορίας της Τέχνης, που με τις πολλαπλές τους μεταμορφώσεις σε εν δυνάμει χαρακτήρες, επανερμηνεύουν και επεκτείνουν προηγούμενες αφηγήσεις, εκφράζοντας μια ανάγκη διάλογου με το παρελθόν και μια συνθήκη κατανόησής του.

Η Ισμήνη Μπονάτσου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1986-1991).

Συνέχισε τις σπουδές της, στη Facultad de Bellas Artes, Universitat de Barcelona, με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης (1993-1994), και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σχεδιασμός -Χώρος – Πολιτισμός»της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ (2010-2012). Υπήρξε μόνιμη καλλιτεχνική συνεργάτης του Πολιτιστικού Ιδρύματος “Stichting SFERRA” στο Άμστερνταμ (1995- 2007) και είχε την εικαστική επιμέλεια του έντυπου υλικού για συναυλίες στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό τμήμα του Οργανισμού παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών Teleac/NOT, Χίλβερσουμ, Ολλανδία.

Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία, την κατασκευή σκηνικών και την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νίκος Παπάζογλου: Μάισσα Σελήνη, Ανδρέας Καρακότας: Ιχνογραφίες, Pleiade: Een muzikale rondreis door Griekenland, Chanson 2000, De wereld van het Franse chanson).

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της street art.

Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ισπανία και συμμετείχε σε πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.