Ο  Πολυχώρος Πολιτισμού Block33 παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια βραδιά απόλυτου μπάσου αφιερωμένο στην πάντα αγαπημένη

Drum’n’Bass και το next big thing Dubstep. Δυο χώροι λειτουργούν παράλληλα και αλληλεπιδρούν φιλοξενώντας την ίδια μέρα, στο Stage 1 έναν ήδη εδραιωμένο θρύλο και στο Stage 2 ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα που υπόσχεται να μας εκπλήξει με το μοναδικό του μουσικό ύφος.

Συγκεκριμένα:

Stage 1

LTJ BUKEM & MC CONRAD (Good Looking Records, UK)
Opening Acts: Junior SP (Innersense, GR), Skone (Feedback, GR)

Η συμπρωτεύουσα υποδέχεται, τον αποκαλούμενο Godfather of Drum’n’Bass και αδιαμφισβήτητο ανανεωτή της jungle , LTJ Bukem. Το μουσικό, που από τα μαθήματα πιάνου της παιδικής του ηλικίας μέχρι την τελευταία του δουλειά – \»Fabriclive 46\» (2009) – καταγράφει μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική διαδρομή αναζήτησης πρωτοποριακών ήχων.

Με jazz fusion μουσικές καταβολές από τα 70s – Lonnie Liston Smith και Roy Ayers- σε συνδυασμό με στοιχεία Chicago house και Detroit techno, ο LTJ Bukem μπήκε στο χώρο των παραγωγών τη δεκαετία του 80΄ και μέχρι τη δικαίωση του προσωπικού του στυλ με την έκρηξη της jungle στα μέσα του 90΄, ταξιδεύει μουσικά  σε hip-hop και electro DJ battles στο Luton κι από εκεί σε acid house και rave lives στην αγγλική ύπαιθρο.

Το \»Logical Progression\» στα 1990 ήταν το πρώτο μιας σειράς jungle κομματιών όπως τα \»Demons Theme,\» \»Atlantis,\» και \»Music\» (παραγωγές της πρώτης δικής του εταιρείας Good Looking Records) που παρουσίασαν μια εναλλακτική μουσική πρόταση στη σκηνή, μελωδικότερη, με epic εκτάσεις στον ήχο, ιδιαίτερη χρήση των keyboards, live vocals και slow-motion breaks.

Αυτό ήταν το ξεκίνημα της intelligent drum and bass, αν και ο ίδιος εναντιώνεται στην μονοπώληση του όρου από ένα μόνο είδος. Η συνεργασία του με τον MC Conrad στο club Speed μετά το  Essential Mix (1995)  κέρδισε το απαιτητικό Λονδρέζικο κοινό και εξασφάλισε στη δεύτερη εταιρεία του, Looking Good Records (1994) , την δημοτικότητα που χρειαζόταν για να ανταποκριθεί στην αποστολή της μουσικής κολλεκτίβας που ο ίδιος είχε οραματιστεί. Blame, Seba, Big Bud, Blu Mar Ten, Future Engineers, Tayla, Aquarius (Photek), Peshay, Source Direct and Artemis είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που αναδείχθηκαν μέσα από αυτή.

Το πρώτο solo album του Journey Inwards περίμενε μέχρι το 2000, αφού ως τότε αφοσιωμένος περισσότερο στη μουσική του κοινότητα, παρά στην προσωπική του καριέρα, συμμετέχει σε πολλές παραγωγές και καθιερώνει με την ποιότητα των κομματιών που το απαρτίζουν κάθε νέο volume των σειρών Logical Progression και Earth ως top DJ material.

Ο ίδιος ήδη θεωρείται ένας από τους top breakbeat DJs της drum\’n\’bass σκηνής και μαζί με τον ΜC Conrad μαγεύουν το κοινό τους σετάροντας ανά τον κόσμο τις περίφημες Progression Sessions.

Μια τέτοια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στις 12 Νοεμβρίου. Λάτρεις του είδους, αλλά και όσοι μπορούν να εκτιμήσουν το πάθος ένος αυθεντικού δημιουργού, δεν πρέπει να χάσουν το συγκεκριμένο live.

Η μουσική του Bukem πάντως είναι εγγύηση ότι θα επαληθεύσει το προσωνύμιό του (από την τηλεοπτική σειρά Hawaii Five-O και την ατάκα \»book\’em, Danno”) και σεις θα ζήσετε το μελωδικότερο …αυτόφωρο της ζωής σας. Συναρωγοί σαυτή την απόπειρα θα είναι ο Junior SP από την Αθήνα και ο DJ Skone της ομάδας Feedback.
           

Stage 2

DEVNIK
alongside Ponylicks DJs

Ο μόλις 19 ετών Devnik από το Amsterdam, τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αφήσει έντονο το στίγμα τουστην παγκόσμια πλέον Dubstep σκηνή! Με την υποστήριξη του διασημότερου youtube κυνηγού ανερχόμενων ταλέντων, του Inspector Dubplate, με τη μεγάλη επιτυχία που έκανε το κομμάτι του \»Five point palm exploding heart technic\» και με την συνεχόμενη εξέλιξή του δημιούργησε έναν απρόσμενο, αλλά όχι τυχαίο ντόρο γύρω από το όνομά του.

Υπογράφει στην Dubline και την Prime Audio ενώ παράλληλα σύντομα θα τον δούμε στο roster των Pony Licks. Κάθε του κομμάτι είναι διαφορετικό από το άλλο, εξερευνεί τις μουσικές του διαστάσεις και δημιουγεί μοναδικά tunes διατηρώντας πάντα επιρροές από gabba σε συνδυασμό με θανατηφόρα kicks και δηλητηριώδεις μπασογραμμές! Ένα είναι βέβαιο, πως θα ακούσουμε πολλά ακόμα για αυτόν τον νέο DJ και ακόμα πιο πολλά ΑΠΟ αυτόν στις 12 Νοεμβρίου στο Block33!! Μαζί του η αγαπημένη και πάντα ανήσυχη κολεκτίβα των Pony Licks σε ένα πολύωρο dubstep παραλήρημα…