Την έκθεση Χερσί Θρακών από τη συλλογή του Γιάννη Δαδαλιάρη θα φιλοξενεί από τις 23 Οκτωβρίου το  Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων .

Μια έκθεση που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κατανοήσουν την πολυπολιτισμικότητα και τον δυναμισμό μιας απομακρυσμένης περιοχής της πατρίδας μας της Θράκης μέσα από τα λαογραφικά αντικείμενα από την περιοχή που διακρίνεται για τη συνύπαρξη και συμβίωση πληθυσμιακών ομάδων διαφορετικής θρησκείας και προέλευσης. Γηγενείς, Μικρασιάτες πρόσφυγες, Πόντιοι, Ρομά, Πομάκοι, Βλάχοι και Σαρακατσάνοι ζουν σ’ αυτόν τον τόπο από παλιά, διατηρώντας την ιδιαίτερη πολιτισμική τους ταυτότητα.

Το σκεπτικό της έκθεσης προβάλλει τη Θράκη ως κοινή πατρίδα ζωής και δημιουργίας. Από χέρια Θρακών τα πομάκικα κοσμήματα, τα κεραμικά Τσανάκ Καλέ, το χαλί από την Κεσάνη. Από χέρια Θρακών η νυφική φορεσιά του Ορμενίου, οι σαρακατσάνικες ποδιές, τα σύνεργα του καπνού και τα χρυσοποίκιλτα κεντήδια.

Τα αντικείμενα που εκτίθενται στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης, το Σπίτι της μεγάλης Ελληνίδας Λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη στην Πλάκα, προέρχονται από τη Συλλογή του Γιάννη Δαδαλιάρη, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει αφοσιωθεί στη συλλογή λαογραφικού υλικού από τον χώρο της Θράκης αποκλειστικά. Σήμερα η συλλογή αυτή αριθμεί 6.500 αντικείμενα.