Ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης φέρνει στο Αγγέλων Βήμα έξι μαγικά Σαββατόβραδα – έξι μοναδικές μπιστρό-συναυλίες με τον γενικό τίτλο Bistrot du Monde.

Πρόκειται για έξι διαφορετικές συναυλίες-ταξίδια στον χώρο και τον χρόνο με τραγούδια και μουσικές από όλο τον κόσμο, όπως αυτά γεννήθηκαν και ξεπήδησαν από κοσμοπολίτικα λιμάνια ή από σκοτεινά καταγώγια  για να ανθίσουν και να εξαπλωθούν σε όλες τις μουσικές  μητροπόλεις του κόσμου.

Αυτή η σειρά συναυλιών που ο Μάριος Στρόφαλης μάς φέρνει, αγγίζει με τον καλύτερο και πιο ταιριαστό τρόπο την φετινή θεματική ενότητα του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, με τίτλο Με την Καρδιά να ταξιδεύουμε.


Αναλυτικό πρόγραμμα:


Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ώρα 22.30

PARIS, MADRID, LISBOA

Andre Maia, Yota Baron, Μάριος Στρόφαλης

Ο εκ Παρισίων συνθέτης, ο πολυταξιδεμένος Πορτογάλος performer και η διεθνώς αναγνωρισμένη «ιέρεια» του flamenco συνομιλούν με Γαλλικό τραγούδι, flamenco και fados και ενώνουν μαγικά χώρες, ανθρώπους και μουσικές.


Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, ώρα 22.30

Andre Maia, Martha Moreleon, Μάριος Στρόφαλης

Με τον Andre Maia από την Πορτογαλία, την Martha Moreleon από το Μεξικό και τον δικό μας Μάριο Στρόφαλη, θα ταξιδέψουμε στις μουσικές της Βραζιλίας και της Αργεντινής, συνδέοντάς τες με δικούς μας θρύλους.    


Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, ώρα 22.30

Μartha Moreleon, Herman Mayr, Mάριος Στρόφαλης

Η Martha Moreleon και ο Μάριος Στρόφαλης υποδέχονται τον σπουδαίο Αργεντίνο Herman Mayr σε μια κοινή αναζήτηση της ιδιαίτερης σχέσης των μεγάλων «μουσικών τόπων».

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, ώρα 22.30

Εuropean Taxim, Marios Strofalis Quartet

Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Alfred Shtuni (βιολί), Φαίη Νικολοπούλου (βιολοντσέλο), Μάριος Στρόφαλης (πιάνο)

Οι διεθνώς ταξιδεμένες πρωτότυπες συλλογές του Μάριου Στρόφαλη στην γνήσια απόδοσή τους από το κουαρτέτο του που μετράει δέκα τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, ώρα 22.30

Tango & Valses du Monde

Trio Tanguerissimo

Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα), Έλλη Δαδήρα (ακουστικό μπάσο-τραγούδι), Μάριος Στρόφαλης (πιάνο, τραγούδι)

Αργεντίνικα, Ελληνικά, Ευρωπαϊκά τάνγκο και βαλς  ενώνουν χώρες, ανθρώπους και πολιτισμούς που χωρίζονται από την γεωγραφία, αλλά ενώνονται πάντα από την μουσική.