Η ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές, ευαίσθητη στην σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, δίνει το δικό της στίγμα εκεί που οι φωνές μπορούν να εκφρασθούν άμεσα και να ακουστούν, μέσα από μία νέα παραγωγή με τίτλο Birds/Πουλιά, η οποία θα παρουσιαστεί από τις 19 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Γνωρίζοντας πια πολύ καλά ότι οι οικονομικές κρίσεις εγκαθιδρύουν ένα σύστημα ηθικού ξεπεσμού και υποβόσκουσας βίας, η ομάδα παίρνει θέση καταδεικνύοντας τα στοιχεία αυτά μέσα στην σημερινή ζωή.

Έτσι σε συνεργασία με τον multimedia artist Μάκη Φάρο, δημιουργούν έναν δυναμικό χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς για να γίνει, από αρένα επιβίωσης, σε χώρο διεξαγωγής σύγχρονων πολύχρωμων θεαμάτων, και ακόμα σε έρημο / ρημαγμένο χώρο απομεινάρι ενός πολιτισμού που φθίνει, μιας ζωής που προσπερνά χλευάζοντας. Στόχος: η αναζήτηση της αναγέννησης, η αποκατάσταση της αρένας.

Ένας χώρος που χτίζεται επί σκηνής και αλλάζει ρόλο και υπόσταση όταν video projections προβάλλουν επάνω στα δομικά του στοιχεία.

Τρεις χορογράφοι (Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη, Μιχάλης Ναλμπάντης) που ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο δουλεύουν πάνω σε αυτούς τους μετασχηματισμούς / όψεις του χώρου.

Και έξι χορευτές που ο καθένας με την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική του υπόσταση δραματοποιούν και ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο όλο αυτό που η νέα παραγωγή περικλείει στο όνομα του έργου Birds/Πουλιά.

Όλα αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της νέας παραγωγής της ομάδας που έχει σκοπό να διαδώσει την τέχνη του χορού, τον πολιτισμό, να προβληματίσει και να προκαλέσει τους θεατές.
    
Χορογράφοι: Μιχάλης Ναλμπάντης, Αλίκη Καζούρη, Μαρία Ανθυμίδου, Χορευτές: Ράνια Φόβου, Νατάσα Φραντζή, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Rowan Thorpe, Αντώνης Στρούζας. Μουσική σύνθεση: Στάθης Ιωάννου, Multimedia: Μάκης Φάρος, Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου, Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου.