Το BIOS και η ομάδα Nightvision παρουσιάζουν την δεύτερη θεματική βραδιά Νightvision με disco, wave και ποπ ήχους,

και υποδέχονται τους Chromatics των Italians Do It Better σε μία μοναδική πρώτη ζωντανή εμφάνιση την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα συνδυάζοντας τον dark disco ήχο, με μελαγχολικές ποπ μελωδίες, και post-punk αισθητική.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι σκοτεινοί NO! παίζοντας μόνο με βινύλια  και μετά την συναυλία, ο Δημήτρης Λιλής θα αναλάβει τα decks σε ένα  από τα μοναδικά dj sets του.

Οι Chromatics έρχονται από το Portland της Αμερικής και ανήκουν στην οικογένεια των Italians Do It Better, του γνωστού αμερικάνικου label που με την αγάπη τους για το italo disco, θέλησαν να επαναπροσδιορίσουν τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, εξερευνώντας τα όρια του wave και της disco. Αποτελούνται από τον  Adam Miller,τoν Johnny Jewel, τον Nat Walker και την Ruth Radelet στα φωνητικά. Ο Johnny Jewel  είναι μέλος και των Glass Candy καθώς και ιδρυτικό μέλος της δισκογραφικής εταιρείας Italians Do It Better,την οποία ίδρυσε με τον Mike Simonetti το 2007.

Η αρχική σύσταση των Chromatics ήταν διαφορετική, καθώς ήταν ένα κουαρτέτο από το Seattle με indie-pop προσανατολισμό. Όταν το ιδρυτικό τους μέλος, Adam Miller, γνωρίστηκε με τον Johnny Jewel το γκρουπ επαναπροσδιορίστηκε και εντάχθηκε στο δυναμικό των IDIB,παίρνοντας την σημερινή του μορφή και αντιπροσωπεύοντας πια τον ήχο και την αισθητική των IDIB.

Μετά  την παρουσίαση  τους στην συλλογή After Dark των IDIB, μια συλλογή με τα σημαντικότερα projects της εταιρείας, όπως  Glass Candy, Desire, Mirage, οι Chromatics κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ υπό την καινούρια τους δισκογραφική στέγη, με τίτλο Night Drive,το οποίο παίρνει πολύ καλές κριτικές και αρκετά κομμάτια του δίσκου γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπως το In The City και το Running up that hill,διασκευή στο γνωστό κομμάτι της Kate Bush. Το 2010 κυκλοφόρησαν μια επανέκδοση των ep Night Drive και In the city  που συμπεριλαμβάνει και 6 ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Οι μελαγχολικές disco-punk κιθάρες, οι απλές synth φόρμες, τα keyboards,  τα  γυναικεία φωνητικά και η προσεγμένη παραγωγή των Italians συντελούν σε ένα άρτιο μουσικά αποτέλεσμα και συνθέτουν μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα με noir αισθητική και μελαγχολικά ποπ στοιχεία, χαρακτηριστικό των ζωντανών τους εμφανίσεων. Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιοδείας τους αυτό τον χειμώνα, οι Chromatics θα εμφανιστούν στο Bios για να μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη disco-pop και post-wave αισθητική και να μας παρουσιάσουν το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.