Το TAF παρουσιάζει την εγκατάσταση-performance της Bijoux de kant, Recording actions που εγκαινιάζεται στις

11 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2011.

Η πλατφόρμα Bijoux de kant δημιουργήθηκε το 2010 από τον εικαστικό-σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα, και επεξεργάζεται τα πεδία του θεάτρου, της εικαστικής performance,  της σύγχρονης μουσικής, των multimedia εγκαταστάσεων, της θεωρίας της τέχνης και της ποιητικής ενατένισης.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προσκάλεσε καλλιτέχνες να έρθουν σε διάλογο με τα δύο έργα που παρουσίασε πέρυσι σε παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Χρώματα (παράσταση που αντλεί από τη «Θεωρία των χρωμάτων» του Johann Wolfgang von Goethe) και το Werther, ένα εγκώμιο των δακρύων (παράσταση βασισμένη στα «Πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Goethe), όπως επίσης και με το Graveyard café band/ ALIVE  (μουσικό show βασισμένο σε ποίηση Ελλήνων Ρομαντικών ποιητών του 19ου αιώνα).

Η συνάντηση μεταξύ της Bijoux de kant και των προσκεκλημένων καλλιτεχνών από το χώρο των εικαστικών, της φωτογραφίας, των multimedia και της ποίησης, δημιούργησε ένα έργο πάνω στο έργο. Αυτή η διαμεσολαβημένη ματιά ενός «τρίτου», γίνεται αφετηρία για μια νέα δημιουργία που διατηρεί τη δυναμική μιας συνεχούς μετάβασης και ανοίγει νέους δρόμους στη σχέση θεατή, καλλιτέχνη και θεάματος. Τα Recording actions είναι μια αναφορά στις εικόνες εκείνες που αποτυπώνονται μέσα μας, χωρίς πάντα να καταλαβαίνουμε το γιατί, και αποτελούν τα πνευματικά μας σουβενίρ.

Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν δράσεις με ζωντανή μουσική και performance, πλαισιωμένες από τα remix και το dj set του Κώστα Δαλακούρα.

Συμμετέχοντες:

Θωμάς Αρσένης, Σάββας Αρτόπουλος, Δανάη Δαλακούρα, Ρούλα Ζάννου, Ευθύμης Θεοδόσης, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Δηώ Λιάκουρα, Σταύρος Πετρόπουλος, Περικλής Πραβήτας, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Δέσποινα Σπύρου, Ιωάννα Τσάμη, Γιώργος Τσόπανος

Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας